Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τεράστια επιτυχία ο ετήσιος χορός του Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων “Γ.Πασιαλής”

Πιάσανε τόπο οι ευχές μας, για τα πιό όμορφα Χριστούγεννα.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά με χαρά κέφι αλλά και συγκίνηση με πολλούς φίλους του Συλλόγου να δίνουν το παρόν και να δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ανήμερα των Χριστουγέννων, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανάμεσα τους διακριτικά βρισκόταν και παλιοί αθλητές, πρωτοστάτες στο Σύλλογο, όπως ο Γιώργος ο Πλαϊνός, ο άνθρωπος που κράτησε για πολλά χρόνια τον Σύλλογο στην πλάτη του διοικητικά και προπονητικά (μπάσκετ) αλλά και ο Θωμάς ο Καλαμπαλίκης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Πορείας Αλλαγής & Δημιουργίας Δήμου Μουζακίου”, παίχτες της πρώτης ομάδας μπάσκετ του Γ.Σ.Μ.Π “Γ.Πασιαλής”.

Ο βαλκανιονίκης Γιώργος Πατούλιας ήταν εκεί, η Παναγιώτα Συργκάνη, η Ρούλα Τουραλιά και ο Λευτέρης Τέγος, από τους αθλητές του στίβου που ξεχώρισαν στη δεκαετία του ’80 και η Βούλα η Τρίχα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ.του Συλλόγου, ο πρ. πρόεδρος Γιώργος Βλαχογιάννης και ο πρ. αντιπρόεδρος Κωστής Δημητρίου, και το νεότερο μέλος της οικογένειας του “Πασιαλή” η Λίλιαν Ρακοβίτη, προπονήτρια στις ακαδημίες βόλεϊ του Συλλόγου σήμερα, όπως και ο Τόμμυ Ευθυμίου προπονητής των τμημάτων στίβου εδώ και μία 20ετία περίπου και πρώτος από όλους ανάμεσα και πάντα κοντά στο Σύλλογο ο πρωτεργάτης και δάσκαλος Φίλιππος Πλακιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης αθλητικοί παράγοντες του Μουζακίου, όπως ο Ηλίας Σέμπρος Αντιπρόεδρος Β’ της Α.Ε. Μουζακίου Αργιθέας και ο προπονητής Γιώτης Ταμπάκος, ο αστυνομικός Δ/ντης Καρδίτσας Κατέρης Γεώργιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου Ηλίας Σερίφης και ο ταμίας Αχιλλέας Καταραχιάς, ο πρόεδρος του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ” Δημήτρης Γκαραβέλας και όλα τα μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» Γιώργος Καραβίδας, η πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Μουζακιωτών της Αθήνας “Ο ΓΟΜΦΕΥΣ”, Ολυμπία Διαμαντοπούλου, αλλά και πολλοί νέοι και νέες αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου από όλα τα τμήματα.

Το Σύλλογο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα, ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου Σοφία Τόλια, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός Πολιτισμός Νεότητα Δήμου Μουζακίου Ελένη Ρούσα, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. Φανή Τσιρογιάννη, οι αντιδήμαρχοι Ευαγγελή Τσιούφη και Νώντας Γκινής, η επικεφαλής της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Μουζακίου” και δημοτική σύμβουλος Βιβή Ντούρβα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου Νίκος Πούπης.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Μουζακίου κ’ Περιχώρων “Γ. Πασιαλής” Ηλίας Γκαραβέλας, καλωσορίζοντας τον κόσμο που πλημμύρισε την αίθουσα “Αργιθέα” στο Mouzaki Palace, παρουσιάζοντας την νέα πορεία και τους στόχους του Συλλόγου που είναι πρώτα απ’ όλα να δημιουργηθεί εκ νέου μία μεγάλη κοιτίδα αθλητισμού στο Μουζάκι και στην περιφέρεια με αθλητικές βάσεις και ακαδημίες σε Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβο και σε άλλα αθλήματα. Στους στόχους του Συλλόγου είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, να δοθεί μια υγιής διέξοδος από την μοντέρνα μάστιγα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τάμπλετ και κινητών και να γίνει η προσπάθεια αυτή ένα μικρό σκαλοπάτι, για τα παιδιά που έχουν ταλέντο να ανέβουν ψηλά.

Αυτή τη στιγμή ο Γυμναστικός Σύλλογος Μουζακίου και Περιχώρων “Γ. Πασιαλής” έχει στο δυναμικό του 20 αθλητές στην αγωνιστική αντρική ομάδα Μπάσκετ με συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ και 55 παιδιά στην ακαδημία μπάσκετ με προπονητές τους Κώστα Ναούμ, Δήμητρα Χαβαλέ και Ιουλία Χαρίση, 95 κορίτσια στην ακαδημία βόλεϊ με ένα αγωνιστικό τμήμα κορασίδων που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ με προπονητές τον Αντώνη Θάνο και την Λίλιαν Ρακοβίτη και 85 παιδιά στην ακαδημία στίβου, με δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ και προπονητή τον Τόμμυ Ευθυμίου.

Ο κ. Γκαραβέλας εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε τη Δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό για την συνεργασία και το ενδιαφέρον του στη νέα αυτή προσπάθεια του Συλλόγου, το Νομικό πρόσωπο του Δήμου και την πρόεδρο Ελένη Ρούσα, αλλά και τους ανθρώπους του Δημοτικού σταδίου Μουζακίου και του κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου για τη άψογη συνεργασία. Όλους όσους πέρασαν σαν αθλητές, αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν για το Σύλλογο, καθώς και όλους τούς Προπονητές που πέρασαν από τα τμήματα του Συλλόγου. Όλους όσους μέχρι σήμερα συμμετείχαν στις διοικήσεις του Συλλόγου, και ειδικά την τελευταία με πρόεδρο τον Γιώργο Βλαχογιάννη και την ομάδα του για όλα όσα προσέφεραν. Τους γονείς που από την πρώτη στιγμή εμπιστεύθηκαν τα παιδιά στους προπονητές των ομάδων και πάνω από όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σε όλα τα τμήματα.

Επιπλέον ευχαρίστησε όλες τις επιχειρήσεις που από το υστέρημά τους βοήθησαν με χορηγίες το Σύλλογο και που με τη βοήθεια τους και τη συνδρομή τους θα διανεμηθεί δωρεάν αθλητικό υλικό στα παιδιά όλων των τμημάτων του Συλλόγου.

Οι μεγάλοι  χορηγοί για το πιο πάνω αθλητικό υλικό είναι:

Ελληνικά Πετρέλαια: Ευχαριστούμε τον κύριο Γρηγόρη Στεργιούλη για την πολύτιμη συνεργασία και τον κ. Ηλία Μπάλα για τη βοήθεια του.

Optronix: Ευχαριστούμε τους αδερφούς Παπαστεργίου.

Κτήμα Χαλίλη: Ευχαριστούμε τους αδερφούς Χαλίλη.

Shopping House: Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Βασιλείου.

Παρέμβαση: Ευχαριστούμε την Κογια Σοφία.

Καφφέ ΑΕ: Ευχαριστούμε την Μαρίνα Καφφέ.

Και για το τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου εκ μέρους όλου του Δ.Σ. αλλά και του αθλητικού κόσμου της περιοχής, κράτησε ένα μεγάλο ευχαριστώ και απένειμε μία τιμητική πλακέτα στον μεγάλο πρωτεργάτη όλης αυτής της προσπάθειας, τον Φίλιππο Πλακιά, που με τον Γ.Σ. Μουζακίου και Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» έγραψε μεγάλη ιστορία στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας αναδεικνύοντας πολύ μεγάλους αθλητές με διακρίσεις εντός και εκτός της Ελλάδας.

Τιμητική πλακέτα απενεμήθη επίσης και στον γυμναστή Τόμμυ Ευθυμίου για την συνεχή προσφορά του τα τελευταία 20 χρόνια στα τμήματα στίβου του Συλλόγου.

Επίσης δεν ξεχάστηκαν και ανακοινώθηκαν από τον Φίλιππο Πλακιά τα ονόματα όλων αυτών που το 1981 “ανέβασαν” τη θεατρική παράσταση “ΡΟΥΠΕΛ” και με τα έσοδα αυτής ιδρύθηκε ο Σύλλογος. Ο ερασιτεχνικός θίασος Μουζακίου κ’ Περιχώρων αποτελούταν από τον Κώστα Γεωργούλα, τη Βούλα Τρίχα, τον Φίλιππο Πλακιά, τον Βασίλη Χούτο, τον Γιάννη Γιώτα, τον Χρήστο Στεργίου, τον Αντρέα Μιαρίτη, τον Αποστόλη Καπούλα, τον Κώστα Κορώνη, τον Παναγιώτη Παπακώστα, τον Αλέκο Κιτσικώστα και τον Σταύρο Καλαμπαλίκη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με την εκπληκτική Φαίδρα Διαμάντη και τους Γιάννη Γκόβαρη, Δημήτρη Αυγέρη, Βασίλη Κωσταρέλο, Κώστα Κωσταρέλο, Χρήστο Λέκκο, Βασίλη Έξαρχο και πολλούς άλλους εκλεκτούς μουσικούς.

 




Total
0
Shares
Previous Article

"Το δέντρο που έδινε" στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου

Next Article

Ιερά Αγρυπνία για την Εορτή της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ι.Μ. Σπηλιάς

Related Posts

dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…
epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…