Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Ρόκας στο Μοσχολούρι Καρδίτσας

Με  πρωτοφανή επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Ρόκας που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων- Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ στο δροσερό χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μοσχολουρίου.

Η ιδέα της συγκεκριμένης γιορτής ξεκίνησε από την ανάγκη προβολής και ανάδειξης ενός σημαντικού διατροφικού προϊόντος της καραγκούνικης διατροφής του παρελθόντος, του καλαμποκιού που σε δύσκολες εποχές έθρεψε τον πληθυσμό του κάμπου είτε ως πρώτη ύλη για την προετοιμασία ψωμιού η πίτας , είτε ως μικρό  γεύμα με τη μορφή ψητής ρόκας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τη μορφή αυτή επέλεξε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων να την προσφέρει σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στη συνείδηση τόσο των συμπολιτών όσο  και της ευρύτερης περιοχής.

   Τη βραδιά συνόδεψε το  μουσικό σχήμα “Απόηχος” αποτελούμενο από τους: Ναπολέων Μουλιάκο- μπουζούκι, Άγγελο Παλαπέλα – πλήκτρα, Ρίτσα Πέτσα και Άρη Φαλιάγγα – τραγούδι, Ηλία Παλαπέλα – κιθάρα και Γιώργο Τσιλιάκο- κρουστά. Λαϊκούς χορούς παρουσίασε ένα από τα εφηβικά τμήματα του Συλλόγου με την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου Κικής Μαυρουδή.

    Οι διοργανωτές ευχαριστούν για τη σημαντική συνεισφορά τους: το Αρτοποιείο Μαντζιάλης, το βιβλιοπωλείο “Η Πένα” , την επιχείρηση χαρτικών ” ΕΛΣΑ”, τον παραγωγό καλαμποκιού Γ. Γαντή, τα καταστήματα Γ. Ζωιτσάκου και Θ. Γκαντή , καθώς και τους εθελοντές- μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν σημαντικά για την υλοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Νασιάκο που κατάφερε μέσα σε συνθήκες καύσωνα να ψήσει τις 800 ρόκες που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται προς την Αντιδήμαρχο κ. Κατερίνα Σκρέτα και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. κ. Παναγιώτη Τουλιά για τη συνολική συνδρομή τους στη διοργάνωση.

   Στη Γιορτή Ρόκας παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Ορ. Ψαχούλας, οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων Ευ. Ζήσης, Ευθ. Κούλπας ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Σπ. Εκίζογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Β. Αλεξόπουλος και Β. Γούζιος , η Πρόεδρος της Τ.Κ. Μελισσοχωρίου Ζ. Βαϊοπούλου, καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Θ. Καρακώστας της Δήμητρας/Απόλλων Τρικάλων

Next Article

Ημερίδα με θέμα: Το Δημοτικό Τραγούδι στον 21ο αιώνα.

Related Posts