Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με πάταγο καταρρέουν τα αφηγήματα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας, Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Όσα ακολούθησαν την πρόσφατη παρουσία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία. Η «πρώτη αριστερή» κυβέρνηση της χώρας μόνο προσχηματικά στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις και ουσιαστικά, δεν απεγκλωβίστηκε ποτέ από τις ιδεοληψίες της με τις οποίες ταλαιπωρεί τη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Μετά τον κ. Καρανίκα που έστειλε ελαφρά τη καρδία «στα τσακίδια» όλους τους επενδυτές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει επιτέλους κάποιος σύμβουλος του Πρωθυπουργού, να τον ενημερώσει τι προϋποθέτει η υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Γιατί, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την οικονομία μας, η προσέλκυση επενδύσεων απαιτεί τη βελτίωση του επενδυτικού και φορολογικού περιβάλλοντος, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την παροχή συγκεκριμένων και αξιόπιστων κινήτρων. Αξιώνει ένα ξεκάθαρο και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, που δεν απειλεί την ασφάλεια των επενδύσεων.

Σε αυτά τα πεδία, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερες περγαμηνές. Το ακριβώς αντίθετο. Έχει αποσταθεροποιήσει  την οικονομία με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στο τραπεζικό σύστημα, ανακόπτει συστηματικά τις ιδιωτικές επενδύσεις  με την θηριώδη αύξηση της φορολογίας, και υπονομεύει τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις και τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις όπως στο Ελληνικό και τις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι το ένα μετά το άλλο, τα αφηγήματα του κ. Τσίπρα καταρρέουν με πάταγο. Και ο πρωθυπουργός σύρεται ασμένως στην πολιτική ατζέντα που έχει επιβάλλει στον δημόσιο διάλογο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό το πεδίο άλλωστε θα διεξαχθεί και η πολιτική αντιπαράθεση των επόμενων εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Μια εκλογική μάχη στην οποία η κοινωνία  θα επιλέξει η ίδια το μέλλον της, έχοντας υποστεί την πικρή εμπειρία των χρόνων της οικονομικής κρίσης, των προσδοκιών που διαψεύσθηκαν από τους θιασώτες του λαϊκισμού, του πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού. Αν δηλαδή θα προχωρήσουμε στην μεγάλη πολιτική αλλαγή, κάνοντας το αναγκαίο άλμα προς τα εμπρός  ή θα  επιλέξουμε να μείνουμε προσκολλημένοι στο χθες. Αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση, ή θα συνεχίσουμε να πελαγοδρομούμε στη βαθιά οικονομική περιδίνηση των τελευταίων ετών.

Στη ΝΔ έχουμε αποδείξει ότι δεν φοβόμαστε να στηρίξουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ακόμα και όταν ενέχουν πρόσκαιρο πολιτικό κόστος για την παράταξή μας, βάζοντας πάνω από όλα το καλό της χώρας. Απέναντι στον εκφυλισμό του δημόσιου λόγου, από μια καταρρέουσα  κυβέρνηση, που στην κυριολεξία δίνει μάχες οπισθοφυλακής, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά, παραμένουμε ο μοναδικός πυλώνας θεσμικής σταθερότητας του πολιτικού μας συστήματος. Μια κεντρομόλος δύναμη που συσπειρώνει καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες, και δημιουργεί την πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει οριστικά την πατρίδα μας στην έξοδο από την βαθιά οικονομική κρίση.




Total
0
Shares
Previous Article

Επί τάπητος τα επείγοντα ζητήματα των αγροτών της Καρδίτσας

Next Article

«Άλλαξε» τον οδικό χάρτη ο δρόμος Νεοχώρια Βραγκιανών – Καταφύλι – Αργύρι

Related Posts