Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη συμμετοχή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ)

Με μεγάλη συμμετοχή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ)

 

Κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας

Με μεγάλη συμμετοχή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, φυσικά στο βουνό όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), την Κυριακή 26 Γενάρη, στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου.

Ογδόντα δύο (82) μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ (αριθμός ρεκόρ, μεταξύ αυτών και αρκετά παιδιά), ανταποκρίθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού μας, κάθε αρχή του χρόνου και βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πλατεία των λουτρών Σμοκόβου, από όπου θα άρχιζε η πεζοπορία μας.

Εν τω μεταξύ από το Σάββατο αρκετοί διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο των λουτρών, απολαμβάνοντας τα ιαματικά λουτρά και την φιλοξενία του νέου δραστήριου προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες με την πιο μεγάλη να ξεκινά την πεζοπορία από τα λουτρά και μετά από τρεις ώρες φτάνει στο πλάτωμα της κορυφής, ενώ η άλλη ομάδα θ ακολουθήσει μια πιο εύκολη και σύντομη διαδρομή από το χωριό Λουτροπηγή.

Η συνάντηση γίνεται στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 973 μέτρα, με το ομώνυμο εκκλησάκι, με εξαιρετική θέα στα γύρω βουνά των Αγράφων αλλά και στην λίμνη Σμοκόβου που είναι στα ”πόδια” μας, όπου υπάρχουν υπολείμματα από το αρχαίο τοίχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμός αυτός ήκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εδώ βρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐς.

Ακολουθεί ξεκούραση, κέρασμα κονιάκ, τσίπουρο και λικέρ, αναμνηστικές φωτογραφίες και ανταλλαγή ευχών, καλωσόρισμα από τους συντονιστές της εκδήλωσης Αποστόλη Κηρύκο και Σοφία Μερεντίτη, σύντομοι χαιρετισμοί από τον Γιάννη Κατσαρό πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λουτροπηγής και τον Γιώργο Ντενίση, τέως πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, ενώ σύντομες ενημερώσεις έκαναν ο Χρήστος Φασούλας, συντονιστής του Δικτύου για την Προστασία των Αγράφων, για τις τελευταίες εξελίξεις για την επικείμενη τοποθέτηση αιολικών στα Άγραφα, ο έφορος μονοπατιών Αποστόλης Παντελής για τα μονοπάτια των Αγράφων και το μέλος του συλλόγου Γιάννης Παπακώστας για την ιστορία της περιοχής και στο τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Μανώλης, έκανε μια σύντομη αναφορά για τις δράσεις της χρονιάς και έκοψε την υπέροχη σε εμφάνιση και νοστιμιά βασιλόπιτα, που ήταν προσφορά του μέλους του συλλόγου Αλέκου Ζαχαρή, από τον φούρνο του στα Φάρσαλα.

Στη συνέχεια αρχίζει η κατάβαση από τα ίδια μονοπάτια με προορισμό τα λουτρά Σμοκόβου, όπου οι περισσότεροι προτιμούν μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των λουτρών και η μέρα τελειώνει στη σάλα του ξενοδοχείου Μετέωρα, με κοψίδια και ντόπια τσίπουρα και κρασιά.

Επόμενη δράση του συλλόγου είναι την Κυριακή 9 Φλεβάρη, με μια εύκολη πεζοπορία, ιδανική για αρχάριους και για παιδιά, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα με εκκίνηση από το Μοσχάτο και ανάβαση στην κορυφή Κοκοριάκος, με υπέροχη θέα στην λίμνη Πλαστήρα.

eosk kopi pitas 2

eosk kopi pitas 3

eosk kopi pitas 4




Total
0
Shares
Previous Article
ef19a617d55ab9b6738c4497f5543ed5

22 νέα έργα νερού για άρδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
lappas spyros vouli

Δήλωση τομεάρχη δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα για το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές