Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεματική εκδήλωση «Το παρόν και το μέλλον του ΙΕΚ Καρδίτσας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017, η εκδήλωση του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας. Με αφορμή τη λήξη του έτους κατάρτισης 2016-17 η θεματική της εκδήλωσης: «Το παρόν και το μέλλον του ΙΕΚ Καρδίτσας» αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω άνοιγμα του θεσμού της κατάρτισης στην τοπική κοινωνία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του ΙΕΚ, Θεόδωρος Μπαλωμένος. Στη σύντομη ομιλία του παρουσίασε τις ειδικότητες που λειτουργούν στο ΙΕΚ και τη δυναμικότητα τους, καθώς και την έρευνα που διεξάγεται, με την καινοτόμο μέθοδο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για την αναζήτηση νέων ειδικοτήτων που έχουν απήχηση στους υποψήφιους καταρτιζόμενους, για το νέο έτος κατάρτισης 2017-’18.

Ακολούθησε μια θεαματική και εντυπωσιακή επίδειξη επίσημων, βραδινών και νυφικών χτενισμάτων από τις/τους  καταρτιζόμενες/-ους της  ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης», υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτριών κ. Ε. Μουρτογιάννη, Β. Κοντοχρήστου και Μ. Γυφτονικολού.

Παράλληλα, καταρτιζόμενοι όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων –στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα»-  παρουσίαζαν εκθέματα δειγμάτων της κατάρτισης τους και ενημέρωναν το κοινό για τις σπουδές τους και τις εμπειρίες τους από τη μάθηση των δεξιοτήτων που επιτυγχάνουν. Συγκεκριμένα:

  • Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία), υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, κ. Α. Ξυλομένου και Α. Μυλωνά, επιδόθηκαν στην Προετοιμασία – Επιμέλεια Μπουφέ και στο σερβίρισμα των προσκεκλημένων.
  • Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer – Developer/ Video Games)», με τη βοήθεια των Εκπαιδευτών τους κ. Σ. Βλάχου και Ν. Πάσχου, δημιούργησαν ηλεκτρονική παρουσίαση με τις νέες ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν, καθώς και το video της εκδήλωσης.
  • Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Βοηθός Φαρμακείου», με την πολύτιμη συνδρομή της Εκπαιδευτικού Ε. Τσιούκη, παρασκεύασαν και παρουσίασαν Φαρμακευτικά Σκευάσματα (αλοιφές, σαπούνια, καλλυντικά προϊόντα προσώπου και σώματος, γαλακτώματα, αντιηλιακά, κ.α.)
  • Σημαντική υπήρξε η συμβολή των καταρτιζόμενων της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», όπου είχαν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου και την ενημέρωση των προσκεκλημένων. Επίσης, με τη βοήθεια των Εκπαιδευτών τους, κ. Φ. Λέκκα, Γ. Γιαπαλή και Χ. Παπακώστα παρουσίασαν τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
  • Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων», με τη βοήθεια των Εκπαιδευτριών κ. Ο. Γιακοβή και Δ. Καρανίκα, παρουσίασαν έκθεση έργων σχεδιασμού από την κατάρτιση τους.
  • Εξαιρετικό οδηγό για υποψήφιους πρακτικά ασκούμενους δημιούργησαν και παρουσίασαν οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις», με τη βοήθεια των Εκπαιδευτών τους κ. Σ. Ζέττα και Κ. Χαλβατζή.
  • Τεχνικές Εργοθεραπείας και Κατασκευές για το λειτούργημα τους παρουσίασαν οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας», με την καθοδήγηση της Εκπαιδεύτριας τους κ. Σ. Γαλανοπούλου.
  • Οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής», με τη βοήθεια των Εκπαιδευτριών κ. Α. Ευαγγελοπούλου και Μ. Πλεξίδα, παρουσίασαν το project Τέχνη στα Άκρα.
  • Τέλος, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Προπονητής Αθλημάτων», μαζί με τους Εκπαιδευτές τους κ. Κ. Σερίφη και Ι. Σύρμπα, παρουσίασαν αθλητικά υποδήματα για κάθε άθλημα.

Επίσης, υποψήφιοι καταρτιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ηλεκτρονικά και να επιλέξουν την ειδικότητα που θα τους ενδιέφερε να λειτουργήσει το νέο έτος κατάρτισης ή να κάνουν προεγγραφή σε μια από τις προτεινόμενες –από το ΙΕΚ- ειδικότητες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Μιχαήλ Παπανούσκας, η Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ευφροσύνη Μυργιώτη, η Διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Αικατερίνη Βελεσιώτου, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Σωκράτης Παππάς, ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Απόστολος Κατσίκας, ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Μιλτιάδης Νικολακάκος, οι τομεάρχες Υγείας και Μηχανολογίας του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Ευανθία Μήτσιου και Βασίλειος Αργύρης αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι άλλων ΙΕΚ της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι και ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και πλήθος κόσμου.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων να γνωρίσουν τις ειδικότητες, τα παραδοτέα των καταρτιζόμενων, τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των πιστοποιημένων ειδικών κάθε ειδικότητας και να ενημερωθούν για τις νέες ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν ήταν ιδιαίτερο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές μας, καθώς και τους χορηγούς για την ευγενική τους προσφορά, διότι δίχως αυτούς, η σημαντική αυτή εκδήλωση, θα ήταν πράγματι μικρότερων διαστάσεων.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ

iek karditsas 1

iek karditsas 2




Total
0
Shares
Previous Article

Με δύο γιορτές υποδέχθηκε τους χιλιάδες επισκέπτες του ο μύλος Ματσόπουλου

Next Article

Δύο συλλήψεις στα Τρίκαλα για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών

Related Posts