Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας στο Δήμο Παλαμά

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, για την ανάπτυξη της περιοχής.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου ημερίδα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας στο Δήμο Παλαμά, για την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι η δεύτερη ημερίδα που έγινε, στα πλαίσια του διαλόγου για την παραγωγική ανασυγκρότηση του ν. Καρδίτσας και της χώρας γενικότερα, ενώ  η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Μουζακίου την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας, Χρ. Κατσιαβριά Σιωροπούλου και Παν. Βράντζα, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καραλής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι του συλλόγου εμποροεπαγγελματιών – βιοτεχνών και κτηνοτροφικού συλλόγου, μέλη του αγροτικού συλλόγου, αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής και δημότες του Δήμου.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η ανάγκη ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής να γίνουν σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού, τους φορείς και τους πολίτες, γιατί η  ανάπτυξη της χώρας πρέπει να στηριχθεί στο σχεδιασμό από κάτω προς τα πάνω. Στάθηκαν στη λογική που πρύτευσε όλα τα προηγούμενα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  όπου παρά το πακτωλό χρημάτων που εισέρρευσαν από κοινοτικά κονδύλια στη χώρα, λόγω της πελατειακής λογικής, της εξυπηρέτησης των ημέτερων και των μιζών, δεν έγινε κατορθωτό να έχουμε εκείνα τα έργα υποδομής( αρδευτικά δίκτυα, οδικούς άξονες, φράγματα κτλ) που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη.

Αναφέρθηκαν στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως το ν/σ για τους δασικούς χάρτες – ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη βουλή- , το ν/σ που αφορά τη διασφάλιση έγκαιρης πληρωμής ευπαθών αγροτικών προϊόντων και πάταξη των ελληνοποιήσεων σε κρέας και γάλα ,  στην παραχώρηση του αγροκτήματος Σταθμού Γεωργικής Έρευνας στο Δήμο Παλαμά καθώς και τις χρηματοδοτήσεις από το Π.Δ.Ε. για το αρδευτικό δίκτυο Σμοκόβου – Ταυρωπού, περίπου 15 εκατ.ευρώ.

Επίσης τονίστηκε από τους συμμετέχοντες, πως ο Δήμος Παλαμά είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός με κύρια καλλιέργεια το βαμβάκι και το οποίο προϊόν πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Σημαντική αναφορά  έγινε στη μείωση του κόστους παραγωγής και μέσω του κόστους άρδευσης, που είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και της μείωσης των εφοδίων. Αγωνία εκφράστηκε για τις ελληνοποιήσεις στο γάλα και στο κρέας, ζητήθηκε δε αυστηρός έλεγχος και εν όψει του Πάσχα. Όσον αφορά την φέτα υπήρξε προβληματισμός για το μέλλον της, μετά και την συμφωνία CETA που ψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο.

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους κατέθεσε ο εμπορικός σύλλογος επικεντρώνοντας στη ρευστότητα που τόσο έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις, στην ένταξη και των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια καθώς στη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών.

Τέλος, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πολιτική γής πώς και σε ποιους θα διατεθούν αδιάθετα στρέμματα, τι θα γίνει με την επιμόρφωση των αγροτών σε νέες δυναμικές καλλιέργειες , για την αποφυγή πλημμυρών με καθαρισμούς ποταμών και καναλιών καθώς και ερωτήσεις που έχουν σχέση με το συνεταιρίζεστε (ομάδες παραγωγών κ.α.)

Imerida Syriza Palamas 1

Imerida Syriza Palamas 2

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

Ηλίας Αντωνίου

Συντονιστής




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτική καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

Next Article

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπών στην Καρδίτσα