Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή Γεύσεων της 15ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου η Γιορτή Γεύσεων στα πλαίσια της 15ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ταξίδι στις γεύσεις της Καρδίτσας αυτή τη φορά στο Άλσος Παυσιλύπου στα πλαίσια της 15ης Οικολογικής Γιορτής. Το ταξίδι άρχισε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου του 2014, με την καταγραφή προϊόντων και γεύσεων που οργανώθηκε στην Καρδίτσα και στην Πλαζ Πεζούλας. Συνεχίστηκε στην Καρδίτσα, όπου στις 29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά η εκδήλωση «Επισκέπτομαι τις Γεύσεις του Τόπου μου», με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Δικτύου Τροφίμων – Ποτών, παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών και εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε η «Γιορτή πίτας» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 13η φορά, στις 13 Ιουνίου στο Μασχολούρι Σοφάδων, έπειτα στο Μεσενικόλα όπου στο πλαίσιο της εβδομάδας εκδηλώσεων «31η Γιορτή Κρασιού» οργανώθηκαν δύο παράλληλες ομάδες δράσεων: η γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων και η γνωριμία με τις γεύσεις των κρασιών που παράγονται από τα οινοποιεία του Νομού και τέλος στο Παλαμά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τιτάνεια 2015» το οποίο περιελάμβανε την έκθεση προϊόντων που παράγονται από τοπικές επιχειρήσεις και τη γευστική δοκιμή.

karditsa_giorth_2

Η γιορτή γεύσεων στο Άλσος Παυσιλύπου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 15ης Οικολογικής Γιορτής.

Οι δράσεις της «Γιορτής Γεύσεων» εντάσσονται στο πρόγραμμα Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μαζί με άλλες 20 Αναπτυξιακές Εταιρίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των γεύσεων και της γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου μας, στοιχεία άρρηκτα δεμένα με την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό μας.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Σοφάδων

Next Article

Εκδήλωση με τίτλο "Μάχη Χαϊδαρίου-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2015" την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Related Posts