Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με ιστορία 55 ετών η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Από το 1962 που δημιουργήθηκε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ στον Προμπονά (Άνω Πατήσια, Ανθέων 21, 11143 ΑΘΗΝΑ, 210 2584680) συγκέντρωσε τεράστια πείρα. Όπως λέει ο φιλόσοφος Amiel «Η εμπειρία κάθε ανθρώπου μηδενίζεται με τον θάνατό του, μόνο οι συλλογικές δομές αθροίζουν τις εμπειρίες όλων των συμμετεχόντων, οι εμπειρίες δεν μηδενίζονται και η κοινωνία γίνεται σοφότερη».

Την Δευτέρα, 21/8/2017, ο πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ κ Αθανάσιος Κελμάγερ, σεβόμενος την μακρά ιστορία του Συνεταιρισμού Ανθοπαραγωγών προσκάλεσε τους προηγούμενους προέδρους του Συνεταιρισμού σε συνάντηση, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό στην ιστορία του Συνεταιρισμού, αλλά και την συνέχεια του Συνεταιρισμού, καθώς και την αναγνώριση ότι για την σημερινή ύπαρξη, παρουσία και κατάσταση του Συνεταιρισμού πολλά οφείλονται στους διατελέσαντες προέδρους του Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών.

Ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ είπε στο ξεκίνημα της συνάντησης των διατελεσάντων προέδρων: Μοιράζομαι κατ αρχήν μαζί σας την πρόθεσή μου να διαμορφώσω ένα Συμβούλιο Προέδρων ΑΑΣΑ-ΚΑΑ, στο οποίο θα ήθελα να συμμετέχουν όλοι οι διατελέσαντες παλαιοί πρόεδροι του ΑΑΣΑ-ΚΑΑ και θα προσπαθήσω, με την βοήθειά σας να είναι ένα στοιχείο συνέχειας του ΑΑΣΑ-ΚΑΑ, μια βάση στήριξης, για μελλοντική ανάπτυξη, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες ανάγκες, όπως τις βιώνουμε σήμερα.

Ο ΑΑΣΑ-ΚΑΑ μεθοδικά και συγκροτημένα οργάνωσε από 23/3/2017 και πέτυχε να αναγνωρισθεί η «εκ παραδρομής» αδικία της υπαγωγής στο ΦΠΑ 24%, και από 1/8/2017 τα δρεπτά άνθη και οι πρασινάδες εντάχθηκαν στο ΦΠΑ 13%.

Ήδη εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση του ΥπΑΑΤ που προβλέπει ότι «… δεν είναι απαραίτητη η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων στα ανθοκομικά και τα δασικά είδη …. ».

Οι Συνεταιρισμένοι αγρότες που παραδίδουν όλη τους την παραγωγή και την διακινούν μέσω των συνεταιρισμών τους, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται στην φορολογία εισοδήματος με μια σημαντική έκπτωση, ως σωστό κίνητρο για την Κοινωνική Οικονομία.

Οι Αγρότες ανθοπαραγωγοί, όπως όλοι οι αγρότες φροντίζουν τον πλανήτη γη, και θα έπρεπε να συμμετέχουν στην Κοινή Γεωργική Πολιτική της ΕΕ και στο ΠΑΑ 2014-2020, όπως όλοι οι αγρότες που συντάσσουν ΟΣΔΕ.

Το προσεχές τετράμηνο (Σεπ, Οκτ, Νοε & Δεκ 2017), όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση των διατελεσάντων προέδρων της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να επεξεργασθεί ένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών, στην διαμόρφωση του οποίου οι διατελέσαντες πρόεδροι του Συνεταιρισμού θα μπορούσαν να αποτελούν ένα βασικό think tank, και αυτό ακριβώς ζήτησε ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ και απεδέχθησαν οι διατελέσαντες πρόεδροι των τελευταίων 30 ετών που συμμετείχαν στην συνάντηση της 21/8/2017.

Ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών σχεδιάζει μέσα στο τελευταίο το τετράμηνο του 2017 να επιδιώξει την ολοκλήρωση του σχεδίου και μεταξύ άλλων προετοιμάζει:

  1. Την βελτίωση της μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, με ηλεκτρονική παραγγελιοληψία, οργάνωση των logistics & αποθήκης και προσέγγιση της ηλεκτρονικής εποχής.
  2. Την οργάνωση της διαμόρφωσης συνθηκών αναστροφής του καταμερισμού της αγοράς των δρεπτών ανθέων από 80% εισαγόμενα σε ορθολογικότερη σχέση, υπέρ των ελληνικών ανθέων & πρασινάδων.
  3. Την αναζήτηση χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στην Αθήνα, ώστε να ανταποκρίνονται με συνέπεια, συνέχεια και ποιότητα στα δρεπτά άνθη και τις πρασινάδες.
  4. Την υλοποίηση προγράμματος διαφοροποίησης ανθέων, μέσω ανάπτυξης και εμπορίας αυτοφυών Ελληνικών ανθοκομικών φυτών με 10 περίπου επιλεγμένα ελληνικά άνθη σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
  5. Την προβολή και προώθηση των δρεπτών ανθέων & πρασινάδων, και ως μέσων έκφρασης συναισθημάτων, και ως τρόπο έκφρασης στήριξης των Ελλήνων αγροτών, ώστε και τα καταστήματα λιανικής πώλησης δρεπτών ελληνικών ανθέων να αυξηθούν και οι έλληνες αγρότες ανθοπαραγωγοί να συσπειρωθούν γύρω από τον Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αθηνών.
  6. Την διοργάνωση Συνεδρίου Ελλήνων Ανθοπαραγωγών στην Αθήνα, στις 11 Οκτ 2017, ανοιχτό σε όλους, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
  7. Την συμμετοχή μελών του Συνεταιρισμού στην Έκθεση Agrilevade στην Ιταλία (12-15/10/2017) και στην Έκθεση Royal Flora στην Ολλανδία (8-10/11/2017) για διαμόρφωση τελικών θέσεων στην καλλιέργεια και εμπορία των δρεπτών ανθέων & πρασινάδων.
  8. Την εξωστρεφή δράση της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, προς όλους τους Έλληνες, αλλα και προς όλους τους καταστηματάρχες

Ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ, επεσήμανε ότι πολλές από τις παραπάνω προτάσεις δημιουργήθηκαν με την συμβολή του παλαιού προέδρου κ Διαμαντή Μητρώκα, του παλαιού προέδρου κ Παναγιώτη Παγώνα, του παλαιού προέδρου κ Γεωργίου Πονηρού και του συνεργάτη του Συνεταιρισμού κ Δημητρίου Μιχαηλίδη, που συνέβαλλαν με την εμπειρία τους, ως μια μορφή think tank, για τον εμπλουτισμό των εναλλακτικών προτάσεων ανάπτυξης του Συνεταιρισμού.

Οι συμμετέχοντες παλαιοί πρόεδροι συνεχάρησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών για τις θετικές εξελίξεις στην ανθοπαραγωγή και την ευρεία δημοσιότητα των ενεργειών του Συνεταιρισμού τους τελευταίους μήνες και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οργανωμένα και συντεταγμένα, με συλλογική προσπάθεια, ο 55χρονος Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός μπορεί να συμβάλλει πολύ θετικά στον αγροτικό κόσμο και την ανάπτυξη της πατρίδας, ισχυροποιώντας την λειτουργία του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 30 Αυγ 2017, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ και στο Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών, στις 11 Οκτ 2017.

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης

Στην φωτογραφία στιγμιότυπο από την συνάντηση όπου διακρίνονται (από αριστερά) Διαμαντής Μητρώκας, Παναγιώτης Παγώνας, Γεώργιος Πονηρός και Αθανάσιος Κελμάγερ




Total
0
Shares
Previous Article

«Μάγεψε» η Γλυκερία στο θέατρο Κτημένης

Next Article

Εορτασμός της εύρεσης της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σπηλαιώτισσας