Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με Ιερά Κατάνυξη η Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στην Πύλη Τρικάλων

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Πύλη Τρικάλων, η Ιερά Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας, καθώς και της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Κωμοπόλεως.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Των Ιερών Ακολουθιών Προεξήρχε,  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Λάμπρος  Κολώνας, με την συμμετοχή δε πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά, και με την παρουσία πλήθους κόσμου που συνέρρευσε για να προσκυνήσει την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και να ζητήσει την βοήθειά της και τις πρεσβείες της.

Αφού εψάλλησαν με Ιερά Κατάνυξη και Θρησκευτική Ευλάβεια τα Εγκώμια της Παναγίας,  ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας και της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους .

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πατήρ Λάμπρος Κολώνας, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την  σημασία αυτής της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε, ότι μέσω αυτής βλέπουμε την Αγάπη του Θεού, μέσω αυτής αποβάλλουμε την πνευματική μας τύφλωση και δείχνουμε την αγάπη μας, την τιμή μας και τον σεβασμό μας προς το πάνσεπτο πρόσωπο της.

Τέλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης και εμπνευστής της διοργάνωσης των Ιερών αυτών ακολουθιών, Σταυροφόρος-Οικονόμος Πατήρ Δημήτριος Κατσαρός, αφού ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς τους άρχοντες  και τον περιούσιο λαό της Κωμοπόλεως για την παρουσία του, ευχήθηκε, η Παναγία να δίνει σε όλους χαρές, δύναμη, κουράγιο και στήριξη αλλά και εμείς να δίνουμε προς την Παναγία την ψυχή μας, την καρδία μας και το χαμόγελό μας.

pyli_1

pyli_2

pyli_4

pyli_5




Total
0
Shares
Previous Article

Σε κυκλοφορία οι κάρτες διαρκείας του Α.Σ.Καρδίτσας για τη Β’ Εθνική

Next Article

Ιστοσελίδα απέκτησε το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Related Posts