Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία συνεχίζεται η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Πλήθος κόσμου τόσο στην Εκθεσιακή Αγορά, όσο και στις παράλληλες εκδηλώσεις

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε και το Σάββατο 24/9 την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας  που λειτουργεί στο άλσος του Παυσιλύπου στα πλαίσια της 16ης Οικολογικής  Γιορτής που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. 

Φέτος, εξάλλου, καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών καθώς λειτουργούν 48 συνολικά περίπτερα με εκθέτες από όλη τη χώρα.  Το ωράριο λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς για την Κυριακή 25/9, οπότε και ολοκληρώνεται η Γιορτή, είναι : 10.00 -14.30 και 17.30-22.30.

Με επιτυχία συνεχίζονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Γιορτής. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική θεατρική δράση «Το παιδί και το δέντρο» με θέμα το αστικό πράσινο από το Πολιτιστικό εργαστήρι για το δράμα και το θέατρο στην εκπαίδευση Ρόδα Κοιν.Σ.Επ, ακολούθησε εργαστήριο για παιδιά «Γνωριμία με τα πουλιά που ζουν πλάι μας» από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και, τέλος, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων έκανε την παρουσίαση με θέμα «Μεταπολεμικός σχεδιασμός χώρων πρασίνου στο Δήμο Σοφάδων».

Το άλσος του Παυσιλύπου, όπου λαμβάνουν χώρα όλες οι εκδηλώσεις της 16ης Οικολογικής Γιορτής, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μικρών και μεγάλων, ντόπιων και επισκεπτών που στηρίζουν ενεργά το θεσμό και αποδεικνύουν ότι η Καρδίτσα μπορεί και πρέπει να είναι η πόλη της οικολογίας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 25/9

Πρωί

10:30 – 11:30 Παιχνίδι χαμένου θησαυρού

Ε.Ο.Σ.Κ. (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας)

10:30 – 11:30 Παρουσίαση νέου καινοτόμου προϊόντος τροφίμου

Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας

11:30- 12:30 Εργαστήρι παρασκευής κεραλοιφών

Μιχαέλα Βόβες, εκπαιδευτικός

12:30 – 13:30 «Υδρογονοενέργεια: Το μέλλον της ανθρωπότητας»

Ομιλητής: Κώστας Λάμπος, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Συγγραφέας

(Το βιβλίο του Κώστα Λάμπου «Ποιος φοβάται το υδρογόνο;» διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Χρυσός Σκαραβαίος», πεζόδρομος Βάλβη)

13:30-14:30 «Πλαστική σακούλα;». Διαδραστική ομιλία.

Μαρία – Αθηνά Τζιώκα, διαχειριστής πολιτιστικής κληρονομιάς

Απόγευμα

18:30 – 19:30 Παρουσίαση του τρόπου παρασκευής «Κεφίρ: Το ζωντανό ποτό»

Νικόλαος Κοτρώτσιος, γεωπόνος

19:30 – 20:30 «Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία. Στενή συνεργασία μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών για ποιοτικά και φθηνά προϊόντα»

Ομιλητής: Σωκράτης Βασιλάκος, γεωπόνος – βιοκαλλιεργητής

20:30 – 21:30 Θεατρική παράσταση: ΄΄Πουλιά΄΄ του Αριστοφάνη. Ένα έργο τόσο σύγχρονο, όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις.

«τέχνης παίδευσις», Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας

21:30 – 22:30 Προβολή ντοκιμαντέρ

Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας – Με την συνεργασία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

giorti-1

giorti-2

giorti-4

giorti-5

giorti-6

giorti-3




Total
0
Shares
Previous Article

24 συλλήψεις της αστυνομίας στη Θεσσαλία

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts