Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία συμμετείχε ο Δήμος Μουζακίου στην έκθεση AGROTICA

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη παρουσία του Δήμου Μουζακίου στην 26η  Διεθνή Έκθεση Agrotica η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο Δήμου Μουζακίου, ο οποίος ήταν ο μοναδικός από τη Θεσσαλία που είχε περίπτερο και ενημερώθηκε τόσο για τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, όσο και για τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές, που πραγματικά αξίζει κάποιος να επισκεφθεί, τα μέρη όπου μπορεί να μείνει, να διασκεδάσει και να απολαύσει γεύματα από την τοπική και όχι μόνο κουζίνα.

Εκτός αυτού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις-συζητήσεις  με υπεύθυνους από άλλους Δήμους και περιφέρειες της χώρας, σε μία προσπάθεια να βρεθούν κοινά σημεία και δρόμοι συνεργασίας. Αξιόλογη ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος κ. Κωτσός και η Αντιδήμαρχος κ. Φασιανού με τον πρύτανη και τους εκπροσώπους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το οποίο θα ξεκινήσει συνεργασία στα πλαίσια του δικτύου «Γεύσεις Ελλήνων  Εκλεκτές».

Η Αντιδήμαρχος κ. Φασιανού που είχε την ευθύνη λειτουργίας και στησίματος του περιπτέρου του Δήμου Μουζακίου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία του Δήμου μας στην έκθεση. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση τόσο στην προετοιμασία όσο και στη λειτουργία του περιπτέρου τους συνεργάτες μου, Ρούσσα Ελένη (πρόεδρο ΝΠΔΔ Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα), Κράβαρη Ευαγγελία και Κωλλέτα Άννα (υπαλλήλους του Δήμου) αλλά και όλους όσους βοήθησαν με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Επίσης να ευχαριστήσω τους παραγωγούς οι οποίοι εκτός από τα προϊόντα τους συμμετείχαν καταλυτικά και οι ίδιοι στην οργάνωση και λειτουργία του περιπτέρου,

κ. Κανέλη Αθανάσιο («Ελλήνων όσπρια» όσπρια από το Αγναντερό),

κα.Νικολάου Παναγιώτα (φιστίκι αράπικο από τη Μαγουλίτσα),

κ. Λιάππα Αθανάσιο (κρασί και τσίπουρο «Μουζακίου»),

και για τα προϊόντα που έφεραν τους

κ. Κυριάκη Λάμπρο («Ιθώμης γαία» βιολογικά όσπρια και άλευρα από το Φανάρι),

την εταιρεία εμφιάλωσης νερού ΘΕΟΝΗ,

το συνεταιρισμό γυναικών Μουζακίου Αλλόπη, (καλάθι παραδοσιακών προϊόντων),

τον κ.Αγγελάκη Ιωάννη (άνθη καλλωπιστικά από το Αγναντερό).

Στο περίπτερο του Δήμου εκπροσωπήθηκαν με έντυπο υλικό ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια», το «Κτήμα Χαλίλη» και το «Κεραμαριό» τα οποία κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κόσμου.»

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός: «Η απόφασή μας να συμμετάσχουμε με περίπτερο στην έκθεση AGROTICA αποδείχθηκε σοφή τελικά, καθώς τα αποτελέσματα από την παρουσία του Δήμου μας ήταν εξαιρετικά. Πέρα από την προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών  μας προϊόντων, προβάλλαμε το Δήμο Μουζακίου και τουριστικά, ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε και μία σειρά σημαντικών επαφών ανοίγοντας νέες προοπτικές για το Δήμο μας. Εξάλλου ήμασταν ο μοναδικός Δήμος από τη Θεσσαλία που συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση και δώσαμε το στίγμα μας με δυναμικό τρόπο.»

AGROTICA-1 AGROTICA

AGROTICA-2




Total
0
Shares
Previous Article

Κλειστά τα Τέμπη και σήμερα Παρασκευή 5/2 από 10 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ

Next Article

Νέα συλλογή βιβλίων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου