Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία ο φιλικός αγώνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου ο προγραμματισμένος φιλικός αγώνας μπάσκετ στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ανελλιπώς το Κέντρο Υγείας Μουζακίου τα τρία τελευταία χρόνια για τον παγκόσμιο μήνα Σακχαρώδη Διαβήτη.

Με κεντρικό σύνθημα «ασκούμαι –δίνω το παράδειγμα στα παιδιά μου», ομάδα αποτελούμενη από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Μουζακίου αντιμετώπισε την ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ.Μ.Π. «Γ. Πασιαλής» σε έναν αγώνα λίγο διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Στόχος δεν ήταν η νίκη ή η καλή απόδοση αλλά να στείλει το μήνυμα στην τοπική κοινωνία πως η παγκόσμια επιδημία του Διαβήτη μπορεί να αναχαιτιστεί μέσω της αλλαγής του τρόπου ζωής και ιδίως μέσω της άσκησης και της σωστής διατροφής. Σε μια μάλιστα συμβολική κίνηση, μετά την πρώτη αναμέτρηση, ακολούθησε και μια δεύτερη μεταξύ των παιδιών των γιατρών και εργαζομένων του Κ.Υ. Μουζακίου και παιδιών των τμημάτων υποδομής του Γ.Σ.Μ.Π. «Γ. Πασιαλής».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Παναγιώτα Βράντζα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου κ. Νώντας Γκινής και Θωμάς Καλαμπαλίκης καθώς και η Πρόεδρος του τμήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ερμιόνη Βασιλού, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Οι αλλαγές που αφορούν στον τρόπο ζωής, αν και θεμελιώδεις στην πρόληψη του Διαβήτη, δεν είναι συνήθως εύκολες και απαιτούν συνεργική δράση των επαγγελματιών υγείας, της πολιτείας, των τοπικών κοινωνιών αλλά κυρίως τη συμβολή της οικογένειας, όχι τόσο μέσω συμβουλών και υποδείξεων αλλά μέσω υιοθέτησης από τους ίδιους τους γονείς υγιεινών συνηθειών τις οποίες θα ακολουθήσουν και τα παιδιά τους.

kentroygeiasmouzakiou pasialis 3

kentroygeiasmouzakiou pasialis 6

kentroygeiasmouzakiou pasialis 4

kentroygeiasmouzakiou pasialis 7

kentroygeiasmouzakiou pasialis 2

kentroygeiasmouzakiou pasialis 8

kentroygeiasmouzakiou pasialis 9

kentroygeiasmouzakiou pasialis 5 1

kentroygeiasmouzakiou pasialis 10 1

kentroygeiasmouzakiou pasialis 1




Total
0
Shares
Previous Article

Αποτελέσματα Α1 ΕΠΣΚ 10η αγωνιστική (2018-19)!

Next Article

Σε πανελλαδική ημερίδα για τις ΑΠΕ το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων

Related Posts