Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία η ημερίδα «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΡΕΙΝΟΤΗΤΑ: Προκλήσεις & Προοπτικές»

 

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 ο δημοτικός συνδυασμός «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή» πραγματοποίησε αναπτυξιακή ημερίδα με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΡΕΙΝΟΤΗΤΑ: Προκλήσεις & Προοπτικές».

Αξίζει να σημειωθεί, πως για πρώτη φορά, δημοτική παράταξη της Αργιθέας ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένα ξεχωριστό εγχείρημα τέτοια μορφής και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Η συγκεκριμένη θεματική εκδήλωση υλοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική και επιβλητική, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Από μόνο του αυτό το ποιοτικό στοιχείο της αθρόας προέλευσης και της ενεργούς συμμετοχής, επιβεβαιώνει αδιαμφισβήτητα τη διάθεση της τοπικής κοινωνίας για ανταλλαγή ουσιαστικών επιχειρημάτων και την αναγκαιότητα γόνιμου διαλόγου για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας.

Οι κορυφαίοι εισηγητές που πλαισίωσαν το πάνελ, προσήλωσαν τους παρευρισκόμενους με τις παρουσιάσεις τους. Κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις δυνατότητες των ορεινών περιοχών,  τέθηκαν αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Η σύνθεση των ομιλητών ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Ο Δήμαρχος Αθηναίων & πρ. Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ο συμπατριώτης μας Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών & Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο ΕΚΠΑ Ευθύμης Λέκκας, ο Γ. Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γ. Γραμματέων Τοπ. Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Μιχάλης Χρηστάκης, ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Αστικής Σύνθεσης & Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άρης Σαπουνάκης κι ο Αργιθεάτης Δημοσιογράφος & επικεφαλής του Γραφείου Τύπου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Κώστας Αγόρης, κυριολεκτικά έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση. Για το μέλλον της Αργιθέας μέσα από την εξωστρέφεια, τον πολύπλευρο σχεδιασμό και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μίλησε ο υπ. Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, θέτοντας ουσιαστικά το πλαίσιο της στοχοθεσίας για το αύριο. Την ημερίδα, συντόνισε επιτυχώς ο γνωστός Δημοσιογράφος Γιώργος Μπανάτσας. Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά την έναρξη οι Βουλευτές του Νομού μας κα. Κατσαβριά-Σιωροπούλου και κα. Βράντζα, καθώς και η Πρόεδρος της ΠΟΑΣ κα. Μαυραντζά. Στο τέλος, υπήρξαν χρήσιμες παρεμβάσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες ενεργοί πολίτες κάθε ηλικίας, πλήθος προσωπικοτήτων, πρώην Αντινομάρχες, πρώην Δήμαρχοι, διατελέσαντες αιρετοί, αυτοδιοικητικά και ιστορικά στελέχη της περιοχής, οι Πρόεδροι των συλλόγων Αργιθεατών Αθήνας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φαρσάλων, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, ο Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Αργιθέας, ο υπ. Δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης, η υπ. Δήμαρχος Μουζακίου & σημερινή επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κα. Ντούρβα, ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας κ. Κατσιάνης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου. Γραπτούς χαιρετισμούς έστειλαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός και ο πρ. Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Δεσμευτήκαμε από τη στιγμή της σύστασής μας πως θα ανταποκριθούμε πλήρως στο σύγχρονο γίγνεσθαι και πως θα αγωνιστούμε με πάθος, σε απόλυτη συμπόρευση με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, για να βγάλουμε όλοι μαζί την Αργιθέα από το φοβικό απομονωτισμό, ξαναδίνοντας στην περιοχή την αίγλη και την αρχοντιά των παλαιότερων γενιών. Με ενέργειες όπως αυτή, προσδοκούμε να μετατρέψουμε την Αργιθέα από ουραγό σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Ευελπιστούμε να την καταστήσουμε στρατηγικό παράγοντα, με την ορεινότητα ως αναπτυξιακό ακρογωνιαίο λίθο. Θέτουμε από σήμερα τις βάσεις εγκατάλειψης της καταστρεπτικής εσωστρέφειας και προχωράμε μπροστά, πατώντας στα θετικά που έχουν επιτευχθεί και διεκδικώντας τα καλύτερα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά: όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και κυριολεκτικά μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους ομιλητές για την ουσιαστική συμμετοχή τους, τους εθελοντές και τα στελέχη μας, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή

DSC 1172

DSC 1190

DSC 1191

DSC 1213

76f0012be1240c2d03861fbd834ecaf2

54a434ba11f36769e3fc4ff1eeaed7d9




Total
0
Shares
Previous Article

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η λαϊκή αγορά στην Καρδίτσα

Next Article

Τεχνόδρομος Χριστουγέννων: Όταν ο Βλάσης έχει κέφια η Οδός Ικάρων πρωτοπορεί