Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με εξαιρετική επιτυχία η θεατρική παράσταση «Δύο γάμοι και μια ……αρκούδα» στην Οξυά

Από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας και με διοργανωτές το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Oksya-Parastasi

     Βασισμένη σε κείμενα του Άντον Τσέχοφ και σε σκηνοθεσία Αντώνη Νικολάου και Ανδρέα Ζυγογιάννη, η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 1 Αυγούστου 2015 στο χώρο της Αγίας Κυριακής Οξυάς και είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν πολλοί Οξυώτες, κάθε ηλικίας.

     Οι συμμετέχοντες ηθοποιοί, με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες και το άφθονο γέλιο που σκόρπισαν, κέρδισαν τους παραβρισκόμενους, που με τη σειρά τους απήλαυσαν μια ποιοτική παράσταση, διασκεδάζοντας και ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

   Το θεατρικό θίασο και τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε, εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του διοργανωτή Συλλόγου, ο πρόεδρος αυτού κος Γιώργος Καραβίδας. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον αντιπεριφερειάρχη κο Τσιάκο, για τη συμπαράσταση, που, όπως ιδιαίτερα τόνισε, παρέχουν στις προσπάθειες του Συλλόγου της Οξυάς, αναγνωρίζοντας τόσο το έργο του Συλλόγου όσο και, κυρίως, τις εδαφικές και όχι μόνο ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου χωριού. Ενός χωριού με δεκατρείς απομακρυσμένους μεταξύ τους οικισμούς, που απαιτεί πολλές και ποικίλες κάθε χρόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις για να καλύψει ανάλογες ανάγκες των μόνιμων και μη κατοίκων του, με τις θεατρικές παραστάσεις να συμβάλουν καθοριστικά στην κάλυψη των αυξημένων αυτών αναγκών.

Ανάβαση στο βουνό και παλαιά παραδοσιακά παιχνίδια η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου

Oksya

   Κανονικά, εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού της Οξυάς, που την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 οργανώνει πορεία – ανάβαση στο βουνό. Πιο συγκεκριμένα, ως τόπος συνάντησης ορίστηκε η επονομαζόμενη «Βρύσ’ Τούρκ’», απ’ όπου όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα ξεκινήσουν στις 07 : 00 πρωϊνή ώρα, και με πορεία μέσω των τοποθεσιών «Κερασούλα», «Κάναλος», κ.λ.π. θα καταλήξουν στην περιοχή «Τύμπανος». Επόμενος σταθμός, με τη βοήθεια και ….τροχοφόρων, πλέον, οχημάτων θα είναι ο παλαιός νερόμυλος στα Παλιάμπελα, όπου περί την 12 : 30 μ.μ. ώρα θα ακολουθήσει φαγητό (για το οποίο θα έχει φροντίσει ιδιωτικά ο καθένας), ανάπαυση και, κατόπιν, διασκέδαση με παλαιά παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.




Total
0
Shares
Previous Article

Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά ο Δήμος Μουζακίου

Next Article

Αγιασμός ΑΕ Μουζακίου-Αργιθέας: Πρώτη προπόνηση