Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μεσοχώρα: Μελέτη για την αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων της σήραγγας

Στην αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων της σήραγγας της Μεσοχώρας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Δίνουμε βαρύτητα στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών»

Στην αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων της σήραγγας της Μεσοχώρας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού175.000,00  € (με ΦΠΑ).  Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφαλή μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων όπως αρμόζει σε μια χώρα η οποία θέλει να σέβεται τους πολίτες της. Παρά τη συνεχή μείωση και την περικοπή των κονδυλίων μας, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη, υλοποιώντας χρήσιμα έργα για την ασφαλή επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση  του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην σήραγγα Μεσοχώρας στην αρ. 9 πρωτεύουσα επαρχιακή οδό αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Αναλυτικότερα θα εκτελεστούν εργασίες  ανακατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε μήκος περίπου 530,00 m, προκειμένου να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα όμβρια ύδατα τα οποία κατακλύζουν το οδόστρωμα λόγω μη επάρκειας του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης όπως κατασκευάστηκε από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), η οποία παρέδωσε για λειτουργία την σήραγγα το 2011.

Την μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία διενήργησε και την διαδικασία του διαγωνισμού και θα επιβλέψει και την κατασκευή του έργου.




Total
0
Shares
Previous Article

Επιμνημόσυνη Δέηση στους πεσόντας αστυνομικούς

Next Article

Συνέντευξη τύπου Τρίκαλα BC Aries - Κύμη Seajets