Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μεγάλη θρησκευτική συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας-Κ. Ευθυμιάδης την Κυριακή των Βαΐων

Βυζάντιο και Δύση συνυπάρχουν στην Μεγάλη Θρησκευτική Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης

Κυριακή 24 Απριλίου, στις 11:45 π.μ. στο Κινηματοθέατρο

Βυζάντιο και Δύση συνυπάρχουν στην Μεγάλη Θρησκευτική Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων, 24 Απριλίου στις 11.45 π.μ.

Το Ωδείο – Ευθυμιάδη συνεχίζει την παράδοση του, και δίνει το μουσικό παρόν στη Μεγάλη Συναυλία Θρησκευτικής και Κλασικής μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στο ξεκίνημα της   Μεγάλης  Εβδομάδος.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η  Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Ύμνους υπό την διεύθυνση  του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Δημήτρη  Καταραχιά.

Θα επακολουθήσει πρόγραμμα Κλασσικής, Σύγχρονης και Παραδοσιακής Θρησκευτικής μουσικής που θα ερμηνεύσουν σολίστ και μουσικά σύνολα του Ωδείου. Ο καθηγητής του παραδοσιακού κλαρίνου του Ωδείου Βασίλης Σιλιόγκας θα ερμηνεύσει συνθέσεις στο κλίμα της Μ. Εβδομάδας.

Επιλεγμένοι  σπουδαστες  από την τάξη τραγουδιού του Ωδείου της καθηγήτριας Κατερίνας Οικονόμου, θα ερμηνεύσουν άριες από ορατόρια, καντάτες και όπερες.

Η Παιδική Χορωδία του Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Γιούλης Αγιώτη θα ερμηνεύσει εκκλησιαστικούς επίκαιρους ύμνους και τραγούδια.

Τέλος, το πρόγραμμα θα κλείσει η Μικτή Χορωδία του Ωδείου, που  θα ερμηνεύσει κατεξοχήν θρησκευτικά έργα υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη




Total
0
Shares
Previous Article

Ανάβαση του Σ.Π.Ορ.Τ. στο Μιτσικέλι

Next Article

Ευχές για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση από τον Σύλλογο Απανταχού Μουζακιωτών Αθήνας «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ»