Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μαθητές της Καρδίτσας περιηγήθηκαν σε ιστορικά κτίρια του κέντρου της πόλης

Στα πλαίσια της πρόδρομης εκδήλωσης της 5ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης

Σε ιστορικά κτίρια του κέντρου της πόλης είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν, το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου, μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του 5ου Λυκείου Καρδίτσας, στα πλαίσια της πρόδρομης εκδήλωσης της 5ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής) το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 του μήνα.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Έφη Ζήζη και κ. Σπύρο Λαίνα, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν διαδοχικά τη Δημοτική Αγορά, την Άρνη και το κτίριο του πρώην Παλλάς.

Η ξενάγηση, αφήγηση και ιστορική αναδρομή έγινε από τον πολιτικό μηχανικό κ. Ευάγγελο Δ. Κατσαρό ο οποίος μέσα από την παρουσίασή του επιχείρησε να συνδέσει το χθες με το σήμερα, αλλά και να θέσει γόνιμους προβληματισμούς για το αύριο όλων αυτών των σημαντικών κτιρίων και, κυρίως, της Δημοτικής Αγοράς.

Τα παιδιά, από την πλευρά τους, έθεσαν τα ερωτήματά τους και κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, εστιάζοντας στην ανάγκη καθαριότητας και γενικότερα συντήρησης της Δημοτικής Αγοράς, αλλά και της επαναλειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.

Η 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης, εξάλλου, αφιερώνεται στη Δημοτική Αγορά και όλες οι εκδηλώσεις (θα ανακοινωθούν αναλυτικά μέσα στις επόμενες μέρες) θα γίνουν στο αίθριό της. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ημερίδα με θέμα : «Δημοτική Αγορά – Από το χθες στο αύριο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 10.30 το πρωί.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς.Μαθητές της Καρδίτσας περιηγήθηκαν σε ιστορικά κτίρια του κέντρου της πόλης

Μαθητές της Καρδίτσας περιηγήθηκαν σε ιστορικά κτίρια του κέντρου της πόλης




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη αιρετών στο εργοστάσιο της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας ΣΥΝ.Π.Ε.

Next Article

Αποτελέσματα εκλογών ΔΗΜ.Τ.Ο. Μουζακίου