Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μαθαίνοντας κολύμβηση… στα Τρίκαλα!

 Η μέγιστη συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικών φορέων και κοινωνίας, οδήγησε πλήρη επιτυχία την υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης που υλοποιεί από φέτος το υπουργείο Παιδείας. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίστηκαν, αφ’ ενός η επιτυχία του προγράμματος κατά το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του, αφ’ ετέρου τα οφέλη στην τοπική κοινωνία, από την άψογη συνεργασία των φορέων.

 Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας και τη σημαντικότητα των αποτελεσμάτων της στα παιδιά. Υπενθύμισε ότι ο Δήμος εξασφάλισε 400.000 ευρώ περίπου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Αθλητισμού (ευχαριστώντας τον τέως υφυπουργό κ. Κοντονή) για την πλήρη ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου, εξωτερικώς, εσωτερικώς και σε εγκαταστάσεις. Και έδωσε δύο καλά νέα:

– τον Ιανουάριο θα μετατραπεί σε σκεπαστή, η ανοιχτή εξωτερική πισίνα

–  περίπου στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου, θα γίνει το ίδιο και με την πισίνα του Αη Γιώργη.  Ετσι, αποσυμφορείται το Κολυμβητήριο και θα μπορούν όλες οι εγκαταστάσεις να εξυπηρετούν τους τρικαλινούς.

Η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Β Κάκλα επεσήμανε ότι το γραφείο Φυσικής Αγωγής είναι το μοναδικό αντίστοιχο που υλοποιεί το πρόγραμμα. Και ανέφερε σημαντικές πτυχές του προγράμματος, όπως την καλλιέργεια πνεύματος μαζικού αθλητισμού και ευ αγωνίζεσθαι.

Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπασης τόνισε την ανάγκη μελέτης των δεδομένων που θα εξαχθούν από την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ εκθείασε τη συνεργασία τόσων φορέων.

Ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Γιάννης Κουτσιώρης αναφέρθηκε στην «τρικαλινή πρωτοπορία». Δηλαδή, στην πολύπλευρή στήριξη του Δήμου και στην ένταξη της ΣΕΦΑΑ (τέως ΤΕΦΑΑ) στο πρόγραμμα, με την υλοποίηση έρευνας για την υδροβιότητα των μαθητών. Και τόνισε το απλό: το καλοκαίρι, όλα τα παιδιά της Γ Τάξης των δημοτικών σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα, θα ξέρουν να κολυμπούν!

Και όπως τόνισε η επικεφαλής της Ομάδας Κολύμβησης που υλοποιεί το πρόγραμμα, κ. Βιβή Χασιώτη, ωφελήθηκαν μέχρι τώρα 279 παιδιά από 13 Δημοτικά Σχολεία. Στα επόμενα δύο τρίμηνα, το πρόγραμμα αφορά σε:

– 368 μαθητές από 18 σχολεία (Β Τρίμηνο)

– 388 μαθητές από 21 σχολεία (Γ Τρίμηνο).

Η ίδια, επεσήμανε τα οφέλη σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο για τους μαθητές από την εκμάθηση κολύμβησης, την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την αυτοπεποίθηση που αναπτύσσουν, την ενίσχυση του χαρακτήρα τους. Εξάλλου, σύμφωνα με την αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εφη Λεβέντη, «ήταν αδιανόητο να μην γνωρίζουν τα παιδιά κολύμπι. Για αυτό, ως Δήμος, με την 25αρα πισίνα που διαθέτουμε, προστρέξαμε στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας και άμεσα παρείχαμε όσα ζητήθηκαν».

kolimb

kolimb1

kolimb2

kolimb3

kolimb4

kolimb5

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

10 συλλήψεις της αστυνομίας στη Θεσσαλία μετά από στοχευμένους ελέγχους της.

Next Article

Πιο κοντά στην πληροφορική έφερε τρικαλινούς Ρομά ο Δήμος Τρικκαίων.

Related Posts