Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήπως θα ’πρεπε να το δούμε λιγάκι «αλλιώς»;

pagaki eksipno 1

 

«Έξυπνο», λέει, «ηλιακό παγκάκι» κόστους 7.000 (!!!) ευρώ τοποθετήθηκε «πιλοτικά» στο Μουζάκι, ως άλλη μια «πρωτοποριακή» κίνηση της δημοτικής Αρχής για να εξοικειώσει τον κόσμο με τις νέες τεχνολογίες.

karavidas giorgos
Γιώργος Καραβίδας

Αλλά και ως ακόμα μία ευκαιρία για το Δήμαρχο Μουζακίου κο Γ. Κωτσό να κάνει δηλώσεις, θα τολμούσα να πω εγώ, οι οποίες αναπαράχθηκαν από πλειάδα μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας ….μαντέψτε ποιον!!!

Την ίδια ώρα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από τη συμμετοχή μου στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Μουζακίου, τα αιτήματα σχολικών μονάδων για αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (στην τεχνολογία συμπεριλαμβάνεται κι αυτός), όπως φωτοτυπικά μηχανήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κ.λ.π., ή ακόμα και για λοιπά είδη βασικού εξοπλισμού, όπως πίνακες για την κάλυψη αναγκών διδασκαλίας, περισσεύουν. Και ναι μεν η αρμόδια σχολική επιτροπή προσπαθεί, σε πνεύμα άριστης συνεργασίας των μελών της, ν’ ανταποκριθεί σχετικά στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αδυνατεί, όμως, για οικονομικούς λόγους να καλύψει στο σύνολό τους τα ανωτέρω αιτήματα, παρά την αντίστοιχη αναγκαιότητα και χρησιμότητα ικανοποίησής τους.

Όχι, δεν είμαι κατά της τεχνολογίας και της εξοικείωσης του κόσμου μ’ αυτή, όπως ορισμένοι βιαστούν ίσως ν’ «αποφανθούν». Ούτε θα σταθώ στο πόσοι έχουν πραγματικά ανάγκη ή πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο «έξυπνο παγκάκι» ή στο αν αυτό «θα βγάλει τα λεφτά του», κ.λ.π.. Είναι, όμως, σίγουρο πως για να καταστεί ένας Δήμος «πρωτοποριακός» μέσα από την εξοικείωση του κόσμου με την τεχνολογία και ιδέες όπως τα «έξυπνα παγκάκια», απαιτείται και η αντίστοιχη επιμόρφωση των πολιτών, που γίνεται και ξεκινά μέσα από τα σχολεία μας και δε μπορεί να επιτευχθεί στον απαιτούμενο βαθμό, όταν τα τελευταία αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Επιπλέον, θεωρώ πως όσο επιβεβλημένο θεωρείται το να «βλέπουμε μπροστά», τόσο επιβάλλεται και η σωστή ιεράρχηση των πραγματικών μας αναγκών, ως λύση που μπορεί να οδηγήσει και στην πραγματική βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Γιατί παρόμοιες με την παραπάνω κινήσεις της δημοτικής Αρχής είχαμε και κατά το παρελθόν, χωρίς όμως να δούμε και κάποιον δημότη να ……πανηγυρίζει για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του, γεγονός που συνηγορεί  πως όλ’ αυτά μάλλον σε εντυπωσιασμό και προβολή στοχεύουν παρά στην αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων ή αναγκών.

Μήπως, λοιπόν, θα ’πρεπε να δούμε λιγάκι «αλλιώς» όσα αφορούν στην «εξοικείωση του κόσμου με την τεχνολογία» και τη μέσω αυτής βελτίωση της καθημερινότητάς μας, με την παιδεία και τα σχολεία μας, που εκ των πραγμάτων διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου, να δικαιούνται το προβάδισμα έναντι πρωτοβουλιών τύπου «έξυπνα παγκάκια»;

Τα συμπεράσματα και η κρίση στους δημότες, συμπεριλαμβανόμενων των εκπαιδευτικών και των μαθητών των σχολικών μας μονάδων.

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

μέλος δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Μουζακίου και υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος Μουζακίου με το συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία»

pagaki eksipno 1




Total
0
Shares
Previous Article

Γειτονικό ντέρμπι στο Καρποχώρι, 5άδας στο Ξυνονέρι και παραμονής στη Μαραθέα!

Next Article
Κάθετη αντίθεση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στην Πύλη

Κάθετη αντίθεση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στην Πύλη

Related Posts