Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

Τιμούμε την 28η Οκτωβρίου ως μια μέρα-σύμβολο των αγώνων ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο, των αγώνων για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού έθνους και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συλλογικής μας μνήμης.

Είναι η επέτειος, όπου ο ελληνικός λαός απέδειξε το πάθος του για την ελευθερία και έδωσε την μάχη του κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Εβδομήντα οκτώ  χρόνια μετά, το μήνυμα της άρνησης και της μη υποταγής,  παραμένει πάντα επίκαιρο. Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας, που επισήμανε την δυναμική του ελεύθερου ελληνικού κράτους και απέδειξε για άλλη μία φορά ότι αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή κατάκτησης και στέρησης της ελευθερίας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο πατριωτικός αγώνας των Ελλήνων διασταυρωνόταν με τον αντιφασισμό και τον αγώνα για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία ενώ είχε συνείδηση ότι δεν πολεμά απλώς ενάντια στον κατακτητή, αλλά και ενάντια στον φασισμό- ναζισμό, που ακύρωνε τις ανθρώπινες αξίες .

Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, και να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία του ελληνικού λαού. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια, την άρνηση υποταγής στη βία και τη βαρβαρότητα. Ας είναι η αφορμή να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για τον φασισμό, που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να αναβιώνει με διάφορες μορφές, απειλώντας θεμελιώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και για την ευθύνη μας να αντισταθούμε.

Ο λαός μας απέδειξε στα δύσκολα τελευταία χρόνια ότι έχει και κουράγιο και δυνατότητες να στέκεται όρθιος στις φουρτούνες. Δεν ελπίζουμε απλώς σε ένα καλύτερο αύριο. Το χτίζουμε με όρους ελευθερίας, αλληλεγγύης, Δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ-ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟY ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Ντέρμπι στο Μουζάκι, δυνατά ματς σε Φύλλο και Παλαιοκκλήσι!

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Ξανά ισχυρή και περήφανη Ελλάδα