Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

tsiaras konstantinos

 

Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα

Η διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υπενθυμίζει στους απανταχού Έλληνες, σε όλες τις άκρες της Γης, τα υψηλά ιδανικά με τα οποία πορεύτηκε το Έθνος μας στην μακραίωνη ιστορία του. Τις αρχές της ελευθερίας, της ενότητας και της δικαιοσύνης, με τις οποίες ενέπνευσε ολόκληρο τον κόσμο.

Το παράδειγμα των Αγωνιστών του 1821 πρέπει ν’ αποτελεί, για κάθε Έλληνα, πυξίδα προς την επιτέλεση του δικού μας Εθνικού Χρέους. Ένα χρέος που φέτος μας καλεί να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συλλογικής συνείδησης. Μια πλατιά συμμαχία ατομικής ευθύνης απέναντι στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί την κοινωνία και τον παραγωγικό μας ιστό.

H σύμπλευση αυτή καθίσταται επιτακτική. Κυρίως, γιατί η αποτελεσματικότητα της σημερινής μάχης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού θα εξαρτηθεί από την προσωπική στάση του καθενός και την αυστηρή συμμόρφωση με τις οδηγίες των ειδικών.

Μπροστά σε αυτή την ύψιστη ευθύνη, ας αναλογιστούμε ξανά τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή, ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του. Και ότι ο αγώνας όσων πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας το 1821 απαίτησε περισσότερες προσωπικές θυσίες από όσες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα.

Τα διδάγματα της νεότερης Ιστορίας μας ας αποτελέσουν οδηγό για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις. Εύχομαι και ελπίζω ότι και αυτός ο αγώνας, που δεν αφορά μόνο τον ελληνισμό αλλά την ανθρωπότητα ολόκληρη, σύντομα θα κερδηθεί.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos 14

Μήνυμα Κώστα Αγοραστού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Next Article
astynomika koronoios covid 19

Ηχητικό μήνυμα για τις άσκοπες μετακινήσεις σε 10 γλώσσες από τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας

Related Posts