Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας Σπ. Λάππα για την 28η Οκτωβρίου

lappas spyros vouli

 

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι
να πούνε…
Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
«όχι» θα ξαναέλεγε.

Κ. Καβάφη.

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι πρωτίστως η ημέρα του ηρωικού ΟΧΙ του  ελληνικού λαού απέναντι στο τελεσίγραφο του ιταλικού φασισμού. Είναι η εθνική επέτειος που στη συνέχεια ο ελληνικός λαός με την αγωνιστικότητα και αξιοπρέπειας του, αντιμετώπισε την επίθεση του γερμανικού ναζισμού και την τριπλή κατοχή της χώρας.

Το ΟΧΙ του λαού μας σηματοδοτεί την έναρξη της εποποιίας της εθνικής αντίστασης  ενάντια στην υποδούλωση, τον φασισμό – ναζισμό, για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας.

Είναι οι μέρες που πρέπει να τιμάμε το ιστορικό μας παρελθόν και εκείνους που αγωνίστηκαν στο μέτωπο, στα ελληνικά βουνά και στην αντίσταση για τις αξίες της ισότητας, της ελευθερίας, της ειρήνης, της αδελφοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πρέπει να εμπνεόμαστε από τα ιδανικά και τον πατριωτισμό όσων συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή αντίσταση, που μας κληροδότησαν τη δύναμη και την υποχρέωση να αντιστεκόμαστε στις αντιλήψεις και τις πρακτικές του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού, καθώς και στη πατριδοκαπηλία εκείνων που συμμάχησαν με τις δυνάμεις της κατοχής. Και αυτή είναι η αλήθεια, ενθυμούμενη τον Διονύσιο Σολωμό που έλεγε : «Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό».

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
espa Agorastos

Ριζοσπαστική αλλαγή  διαδικασιών για τη γρήγορη υλοποίηση  των έργων του ΕΣΠΑ

Next Article

Α' ΕΠΣΚ 6η αγωνιστική (2019/20) Αποτελέσματα!

Related Posts