Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας κ. Σπύρου Λάππα για το Πολυτεχνείο

spyroslappas

Το Πολυτεχνείο είναι το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής αντίστασης του λαού μας, είναι το σύμβολο, το σημείο αναφοράς της νεότερης ιστορίας μας. Σήμερα συμπληρώνονται  46 χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας και του ελληνικού λαού που πάλεψε με σθένος και αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της χούντας των συνταγματαρχών και κάθε μορφή καταπίεσης, υπερασπίζοντας την δημοκρατία, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.

Το Πολυτεχνείο μας καλεί και σήμερα να αντισταθούμε σε ό,τι προσβάλλει τη δημοκρατία και περιορίζει την ελευθερία μας, την ισότητα, την αλληλεγγύη. Μας καλεί όλους σε κοινούς αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική πρόοδο. Έτσι μόνον η μνήμη της εξέγερσης μπορεί να φέρει την εξέγερση των συνειδήσεων απέναντι στη φασιστική απειλή και την κοινωνική αδικία, απέναντι στη συμβατικότητα και τον κομφοριμισμό, στο «φαίνεσθαι» και το «δήθεν».

Ενωμένοι, με κοινές αρχές και αξίες, μπορούμε να κρατήσουμε το Πολυτεχνείο ζωντανό, και με φωτεινό φάρο τη μνήμη και τα μηνύματά του να αποτρέψουμε την επιστροφή της κρατικής καταστολής, των αυταρχικών και συντηρητικών πολιτικών. Να πηδαλιουχεί τη σκέψη και το φρόνημά μας  η κραυγή του ΄Αγγελου Σικελιανού: «Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα, ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ τον κόσμο. Ομπρός παιδιά και δε βολεί μονάχος ν’ ανέβει ο ήλιος, σπρώχτε με γόνα και με στήθος αν τον βγάλουμε απ’ τη λάσπη, σπρώχτε με στήθος και με γόνα να τον βγάλουμε απ’ το γαίμα».

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Τρικκαίων: Με εκδηλώσεις σταθερά υπέρ της εξάλειψης της βίας κατά γυναικών

Δήμος Τρικκαίων: Με εκδηλώσεις σταθερά υπέρ της εξάλειψης της βίας κατά γυναικών

Next Article
papageorgiou

Τρικαλινός αξιωματικός του Λιμενικού κορυφαίος καλλιτέχνης των graffiti