Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και των Βουλευτών για την εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής
ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Είναι μέρα -ορόσημο για τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σήμερα που τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται επιθέσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο από τις νεοφιλελεύθερες – ακροδεξιές ατζέντες, το μήνυμα της 1ης Μαΐου γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έξοδο από την σκληρή επιτροπεία των μνημονίων, ψήφισε σειρά μέτρων υπέρ των εργαζόμενων, όπως την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση του υπο-κατώτατου με παράλληλη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, τη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία, οικοδομώντας έτσι ένα κοινωνικό κράτος, που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων,  των ανέργων, του λαού .

Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη για την στήριξη της εργασίας ενάντια στην νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες. Μάχες για να πάρουμε πίσω όλα όσα δικαιούμαστε, για την πάταξη της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, για το χτύπημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να τελειώσει το καθεστώς αυθαιρεσίας.

Η “Πρωτομαγιά” θα έρχεται κάθε χρόνο. Αν δεν ταυτιστεί στη συνείδησή μας με τις εργασιακές και ανθρώπινες αξίες, θα παραμείνει γιορτή των λουλουδιών. Η μάχη για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου της εργασίας είναι ο μόνος τρόπος να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους κι όσες πάλεψαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Το χρωστάμε σε αυτούς και στις μελλοντικές γενιές.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, που θα γίνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου και ώρα 10:30π.μ. στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας.

vouleftes syriza karditsas

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos giorgos

Χαιρετισμός του Δημάρχου Μουζακίου Γ. Κωτσού στον Κόμπελο όπου υπογράφηκε η συνθήκη για την απελευθέρωση της Καρδίτσας

Next Article
Θρησκευτική πανήγυρη στον Άγιο Αθανάσιο Αρτεσιανού

Θρησκευτική πανήγυρη στον Άγιο Αθανάσιο Αρτεσιανού