Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα της Ευθυμίας Μητσιάδη, Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας

mhtsiadh

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς, μαθητές και μαθήτριες

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Το πρώτο κουδούνι χτυπάει αύριο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα νηπιαγωγεία μας. Οι εκπαιδευτικοί μας είναι όλοι στις θέσεις τους και υποδέχονται παιδιά και γονείς.

Για δέκατη συνεχή χρονιά στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας ξεκινάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ένα δύσκολο έργο μετά από επίπονες προσπάθειες και την αμέριστη βοήθεια όλων των συνεργατών μου στην Διεύθυνση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και στελεχώθηκαν όλες οι σχολικές μονάδες με το μόνιμο προσωπικό και τους αναπληρωτές. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, ώστε η εκπαίδευση να γίνεται όλο και καλύτερη και να παράγουμε εκπαιδευτικό έργο έχοντας αισιοδοξία, οράματα και στόχους.

Για μια δεκαετία σχεδόν υπηρέτησα από τη θέση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας τη Δημόσια Εκπαίδευση στην Καρδίτσα. Θεωρώ ότι έκλεισε ένας κύκλος γόνιμης συνεργασίας με όλους τους φορείς και με τον κάθε εκπαιδευτικό, γονιό και μαθητή-τρια ξεχωριστά. Αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να καταθέσω από καρδιάς τις ευχαριστίες μου σε όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μου, αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι σ’ ένα ταξίδι δύσκολο, γιατί για τη χώρα μας ήταν μια δεκαετία μνημονίων και οικονομικής κρίσης που επηρέασε πρωτίστως την Εκπαίδευση. Παρόλα αυτά, από την πρώτη ώρα βάλαμε στόχους υψηλούς, για ένα σχολείο σύγχρονο, δημιουργικό, ανοικτό στην κοινωνία, που συνθέτει τις καλές παραδοσιακές και σύγχρονες πρακτικές και δημιουργεί προσωπικότητες ολοκληρωμένες, ένα σχολείο καινοτόμο, βιωματικό, πρωτοπόρο, δημιουργικό.

Με πρωτοπόρα τα στελέχη της εκπαίδευσης στο νομό μας δημιουργήσαμε και διατηρήσαμε ένα εξαιρετικό συνεργατικό και παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία μας. Με εμπιστεύτηκαν και τα εμπιστεύτηκα. Μ’ αυτό το αμοιβαίο αίσθημα εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε, μοιραστήκαμε γνώσεις, εμπειρίες, στρατηγικές, τρόπους οργάνωσης και λειτουργίας της εκπαίδευσης, σεβόμενοι πάντα την εκπαιδευτική νομοθεσία και τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας. Εφαρμόσαμε μια διοίκηση με «ανθρώπινο πρόσωπο», με συνεργατικές διαδικασίες, με εντιμότητα, υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια, κυρίως με ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και αξιοκρατία.

Διαχειριστήκαμε δύσκολα προβλήματα, όπως 49% συνενώσεις σχολικών μονάδων, με εκατοντάδες υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, προβλήματα μεταφοράς μαθητών, εκπαίδευση των Ρομά, που στο νομό μας φοιτούν εκατοντάδες μαθητές, ομαλή ένταξη προσφύγων μαθητών στις σχολικές αίθουσες, συσσίτια στις σχολικές μονάδες, υλικοτεχνικές υποδομές και άλλα. Όμως με την πολύτιμη συνεργασία όλων των φορέων, την αμέριστη συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, αλλά κυρίως των διευθυντών μας και των συνεργατών μου στη Διεύθυνση σιγά σιγά βρήκαν τη λύση τους. Η πόρτα του γραφείου μου ήταν ανοικτή για όλους και πάντα βρίσκαμε λύσεις.

Ιδιαίτερη τιμή και επιβράβευση του δύσκολου  έργο μου ήταν η ψήφος των στελεχών της Εκπαίδευσης με ποσοστό 67% που μου έδωσε δύναμη και ώθηση για να συνεχίσω για δεύτερη θητεία τον Ιανουάριο του 2016. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου, γιατί η στήριξή τους ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω το δύσκολο έργο μου και να πορευθώ με αίσθημα ευθύνης στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών σκοπών και στόχων, ανεβάζοντας τον πήχη για το νομό μας πολύ ψηλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που συνεργάστηκα μαζί τους διαχρονικά στα ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΕΕΠ, ΚΥΣΠΕ, τους αιρετούς του κλάδου και τους αιρετούς των υπηρεσιακών συμβουλίων. Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες γιατί ο σκοπός ήταν κοινός: η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Επίσης τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Συντονιστές, την Διευθύντρια του ΚΕΣΥ, αλλά κυρίως τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση, διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, που είναι λίγοι, αλλά συνεργαστήκαμε γόνιμα και δημιουργικά. Έτσι καταφέραμε να έχουμε μια υπηρεσία που λειτουργεί εξαιρετικά προς όφελος των εκπαιδευτικών αλλά και των πολιτών. Τον Περιφερειακό Διευθυντή και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που με εμπιστεύθηκαν και συνεργαστήκαμε θέτοντας και πετυχαίνοντας υψηλούς στόχους, υπηρετώντας τη Δημόσια Εκπαίδευση από διαφορετική θέση ο καθένας σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και μνημονιακών πολιτικών. Μαζί με τους Βουλευτές του νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους συστρατευθήκαμε για την επίλυση των προβλημάτων που προκύψανε, έχοντας στην ψυχή μας το όραμα μιας καλύτερης παιδείας για τα παιδιά μας. Κυρίως όμως ευχαριστώ την οικογένειά μου που στάθηκε δίπλα μου στα καλά αλλά και στα δύσκολα.

Θεωρώντας ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε , πρέπει να γίνει μια νέα αρχή.

Αιτήθηκα και επιλέχθηκα για να προσφέρω από άλλη θέση στην Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην Ελληνική κοινότητα της Νάπολης στην Ιταλία, όπου φοιτούν παιδιά που επιθυμούν πολύ να μάθουν την Ελληνική γλώσσα.

Εύχομαι σε όλους μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και όνειρα δημιουργικά!!!




Total
0
Shares
Previous Article
kairos 2

Μερομήνια 2020: Ερχεται βαρυχειμωνιά με πολλά χιόνια και ακραία φαινόμενα

Next Article
topiko Mouzakiou vravefsi slide

Τιμητική ήταν η πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Μουζακίου.

Related Posts