Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα για την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και έναρξη της Εθνεγερσίας του ’21
skondra asimina 1

 

25η Μαρτίου, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και έναρξη της Εθνεγερσίας του ’21.

Λαμπρό ορόσημο του Ελληνισμού, που ενσαρκώνει το μεγαλείο της Ορθοδοξίας και όλα τα ιδανικά της φυλής μας.

Ο ιερός αγώνας για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, άρρηκτα συνδεδεμένος με την αγάπη και την ευλάβεια προς τη Θεομήτορα και το μήνυμα του Ευαγγελισμού, εξ’ ού και το κυρίαρχο σύνθημα του αγώνα, «μάχου υπέρ της πίστεως και της πατρίδας».

Επέτειος του 1821, μέρα με ισχυρό συμβολισμό, μέρα αυτογνωσίας, περηφάνιας και μνήμης.

Θυμίζει το χρέος μας στους ποταμούς αίματος των προγόνων μας, που χύθηκαν για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, τη Χριστιανική μας πίστη.

Το ίδιο όμως ουσιαστικός με την τιμή και το χρέος μας, είναι και ο παραδειγματισμός μας. Όλα τα γεγονότα του αγώνα της επανάστασης, τα ηρωικά, της αυταπάρνησης, τα φωτεινά, αλλά και τα δραματικά, πρέπει να λειτουργούν ως το κρυφό σχολειό για κάθε Έλληνα, που θέλει να οραματίζεται σωστά το μέλλον της πατρίδος του.

Όταν η ομόνοια επικρατεί έναντι της διχόνοιας, όταν η λογική και η σωφροσύνη, αποδειχθούν ισχυρότερα του παραλογισμού και του παραγοντισμού, τότε το Έθνος μας, είναι ικανό να θριαμβεύσει.

Οι ιστορικές μνήμες και τα παραδείγματα αυτά, πρέπει να μεταδίδονται αυτούσια στη νέα γενιά, για να κρατιέται άσβεστη η φλόγα στην ελληνική ψυχή.

Να μην ξεχνά ποτέ τους ήρωες αλλά και τους προδότες, που αμαύρωσαν τις  χρυσές σελίδες της ιστορίας μας.

Να θυμόμαστε ότι «Εφιάλτες, Πήλιοι Γούσηδες και Ιούδες», υπάρχουν πάντα και μιλούν όμορφα και «φιλούν υπέροχα» και λαϊκίζοντας παρασύρουν  το λαό.

Κανείς να μην ταλαντεύεται από λόγια δήθεν προοδευτικών, που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και υποβαθμίζουν την ιστορία των Ελλήνων, συκοφαντώντας έτσι και το πνεύμα της επανάστασης του ’21.

Στις σημερινές, ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου, εκπέμπουν διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας. Τα γεγονότα που καθημερινά καταγράφονται, δείχνουν, ότι ως ελληνική κοινωνία, θα χρειαστεί σύντομα να πραγματοποιήσουμε μια νέα ιστορική υπέρβαση, για να αποκτήσει ξανά λάμψη η πατρίδα μας. Θα πρέπει ενωμένοι να αναχαιτίσουμε τις θύελλες που προμηνύουν οι ενέργειες και οι δηλώσεις της αριστερής μας κυβέρνησης, που έχει  ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου.

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, οι επικίνδυνοι χειρισμοί στα εθνικά ζητήματα με γείτονες τόσο προς τα Ανατολικά όσο και προς τα Δυτικά, μόνο ως ήττες για την πατρίδα μας μπορούν να καταγραφούν.

Απαιτούνται λοιπόν αγώνες κατά όσων μας επιβουλεύονται, αλλά και κατά των εσωτερικών «προθύμων», για να ανακτήσουμε την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την προοπτική της χώρας μας.

Είναι απαραίτητα το υψηλό εθνικό φρόνημα, η ομοψυχία, η αλληλεγγύη και η ενότητα όλων των δημιουργικών δυνάμεων του έθνους μας.

Να υπερασπιστούμε την πατρώα γη, τις αξίες μας, και τον πολιτισμό μας και να θυμηθούμε τα λόγια του Ουίνσον Τσώρτσιλ, πως «λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν».

Η σημερινή εθνική επέτειος, να καταστεί οδηγός στον έμπρακτο πατριωτισμό, που απαιτούν οι περιστάσεις και όπως υποδεικνύει το πνεύμα της σημερινής γιορτής, να προχωρήσουμε με τόλμη, ομόνοια και αρετή.

Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, να στέκεται προστάτιδα  όλων μας.

Ελληνίδες Έλληνες Χρόνια Πολλά




Total
0
Shares
Previous Article

Ολοκληρώθηκε το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της Π.Ε.Δ.: Η Συμβολή της Τ.Α. στην Κοινωνική Συνοχή