Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα του Δημάρχου Μουζακιου και Προέδρου της ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γιώργου Κωτσου για την Ημέρα της Μητέρας

 

 Η 2η Κυριακή του Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στις Μητέρες όλου του κόσμου. Η μάνα, η μητέρα, η μαμά, όπως κι αν την αποκαλεί ο καθένας από εμάς, είναι και θα είναι αδιαμφισβήτητα το θεμέλιο της οικογένειας, η πρώτη ανθρώπινη σχέση κι ο πρώτος σταθμός των αξιών που συναντάμε στη ζωή μας. Στηρίζει, συμβουλεύει, προσφέρει ανιδιοτελώς, συνεχίζει να υπάρχει έστω και νοερά, όταν χαθεί από τη ζωή μας.

Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία και οφείλει να είναι μια καθημερινή πρακτική.

Εκφράζουμε, λοιπόν, αυτή τη μέρα σημειολογικά και ουσιαστικά, όπως και κάθε μέρα, τη βαθιά μας εκτίμηση και ευγνωμοσύνη σε όλες τις μητέρες του κόσμου και ιδιαίτερα, στη μητέρα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, που, κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει με σύνεση και αφοσίωση τα προβλήματα της οικογένειας, μένοντας πιστή στην ιερή αποστολή της. Γιατί, τιμώντας τη μητέρα τιμούμε όλο το ανθρώπινο γένος.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά, με υγεία, να έχουν δύναμη και ψυχική ανθεκτικότητα, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι επιθυμίες και τα όνειρα, τόσο τα δικά τους, αλλά και των παιδιών τους.

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα, μητέρες όλης της γης!

 




Total
0
Shares
Previous Article

Τίτλοι τέλους για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Α1 ΕΠΣΚ 2018-19

Next Article
tsitsipas dubai

Ασταμάτητος Τσιτσιπάς:Ισοπέδωσε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πάει ολοταχώς για την«κούπα»!