Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους.  Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση, τη λαϊκή κυριαρχία υπήρξε σύμβολο ελπίδας μέσα στο σκοτάδι της εποχής.

Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ανεξαρτησία και ελευθερία οι οποίοι ταυτόχρονα οικοδόμησαν, θεμελίωσαν ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο κράτος που βάζει τη σφραγίδα του, περίπου 200 χρόνια τώρα.

Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς τους αγώνες και εμπνεόμαστε σήμερα που όλοι οι Έλληνες δίνουν τη μάχη με αξιοπρέπεια, με θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη, με θέληση για διεύρυνση και υποστήριξη της λαϊκής κυριαρχίας, με θέληση να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο μέσα στο πλαίσιο μιας υπερεθνικής ενότητας ευρωπαϊκής, έτσι ώστε ο 21ος αιώνας να σφραγιστεί από πολιτικές διεξόδους για τους λαούς, από κοινωνικές συγκλίσεις, από ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα αλλά και ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού μας που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί. Εργαζόμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση και εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας.

Προχωράμε, στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. Με τα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821 και του Διαφωτισμού να μας εμπνέουν, στις συνθήκες του 21ου αιώνα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ, σήμερα, που στην Ευρώπη ο εθνικισμός ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία κάνουν την εμφάνιση τους, να θυμόμαστε το πανανθρώπινο μήνυμα του Ρήγα και τις δημοκρατικές προτροπές της Ελληνικής Νομαρχίας. Γιατί οι αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια δεν σταματούν ποτέ, δεν είναι μουσειακά εκθέματα, αλλά ιστορική αναγκαιότητα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟYΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Next Article

Τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πύλη