Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μέτρα του Δήμου Σοφάδων ενάντια στον ιό

koronoios foto slide

 Ο Δήμος Σοφάδων στην προσπάθεια του να προστατεύσει στο μέγιστο βαθμό την δημόσια υγεία των δημοτών του και ακολουθώντας τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προχωρά σε μια σειρά νέων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Με απόφαση  του Δημάρχου Σοφάδων Αθανάσιου Σκάρλου και της Αντιδημάρχου Θώμης Καφάση-Δεδιλιάρη, υλοποιείται άμεσα η λειτουργία μιας σειράς μέτρων που δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αποφεύγουν την  αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε υπηρεσίες του Δήμου  για να επιλύσουν ζητήματα της καθημερινότητας τους.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Σοφάδων ξεκινούν ταυτόχρονη απολύμανση μαζί με το πλύσιμο που γίνεται σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους  και πλατείες ενώ πλυστικά μηχανήματα, που καθαρίζουν τους κάδους αλλά και οι υδροφόρες του Δήμου εκτός από νερό θα χρησιμοποιούν και ποσότητα απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Έτσι εκτός από το πλύσιμο θα γίνεται πλέον και τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν όλα τα προαναφερόμενα οχήματα όπως και σε στάσεις λεωφορείων .
  2. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Σοφάδων όπως επίσης και του Δημοτικού Σταδίου ,του Κλειστού Γυμναστηρίου και του  Γυμναστηρίου στο χώρο του Γενικού Λυκείου  για τις δύο επόμενες εβδομάδες.
  3. Αναστέλλεται η λειτουργία του παραρτήματος του Κέντρου Κοινότητας Σοφάδων για 14 ημέρες.
  4. Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου που εξυπηρετούν το κοινό. Παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να συνεχίσουν να πληρώνουν όλες τις οφειλές προς το Δήμο με χρήση του e-banking για όλες τις τράπεζες. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη,  στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.
  5. Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ για συναλλαγές με το κοινό ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να συνεχίσουν να πληρώνουν όλες τις οφειλές προς το Δήμο με χρήση του e-banking για όλες τις τράπεζες.
  6. Αναστέλλεται η λειτουργία είσπραξης τελών από τη ΔΕΥΑΣ για τις επόμενες 14 ημέρες με τη δυνατότητα πληρωμής μέσω e- banking.
  7. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους σύμφωνα με το Νόμο  Ν4647/2019, μέχρι και τις 30/06/2020.
  8. Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)  θα λαμβάνουν αποφάσεις με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς, για 14 ημέρες.
  9. Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα λειτουργούν για το κοινό με  ωράριο 9:00 -12:00 Δευτέρα  – Παρασκευή.ενώ το ίδιο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού θα ισχύει και για τις υπόλοιπες  Υπηρεσίες του Δήμου και για τις εξαιρετικές περιπτώσεις,  όπου η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη.
  10. Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για 14 ημέρες στο Δημαρχείο  θα γίνουν με την παρουσία ως και 5 ατόμων στην διάρκεια της τελετής.
  11. Αναβάλλεται η  διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής TEBA, που ήταν προγραμματισμένη για τον μήνα Μάρτιο.
  12. Αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης  «ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ- ΔΟΛΟΠΙΑ Α.Ε. ΟΤΑ» για 16 ημέρες.
  13. Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις  ενημέρωσης για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων.
  14. Αναστέλλεται η λειτουργία της μουσικής Σχολής του Δήμου για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο Δήμος Σοφάδων σε διαρκή συνεργασία και εναρμόνιση με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ εφαρμόζει καθημερινά ένα οργανωμένο σχέδιο για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών του  αλλά και για τους εργαζόμενους στον Δήμo. Παρακαλούνται οι δημότες μας, όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου, καλό θα ήταν να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να αξιολογείται το αίτημα και να αποφεύγεται η μετάβαση στο χώρο. Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και όπου δύναται, η εξυπηρέτηση θα παρέχεται τηλεφωνικά.

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης κοινού:

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

ΤΗΛ. 2443353200 :ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΤΗΛ. 2443353204: ΘΩΜΗ  ΚΑΦΑΣΗ-ΔΕΔΙΛΙΑΡΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article
frourio fos1111

«Φως» από το Κάστρο των Τρικάλων, παρά τις δύσκολες ώρες

Next Article
Kostas Tsiaras new foto slide

Αναστέλλονται οι επισκέψεις για το κοινό στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Τσιάρα 

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας