Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε την Ακρόπολη από το Internet

Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε την Ακρόπολη από το Internet

Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε την Ακρόπολη από το Internet

Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να περιηγηθείς στον περίφημο αρχαιολογικό χώρο.

Πραγματοποιώντας την εικονική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, θα βρεθείς ανάμεσα στο Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα Προπύλαια, θα σταθείς μέσα στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θα απολαύσεις τη θέα της πόλης της Αθήνας και θα δεις από πολύ κοντά τα τείχη που περιβάλλουν το βράχο.

Η εφαρμογή της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης χρησιμοποιεί πανοραμικές φωτογραφικές λήψεις υψηλής ανάλυσης, οι οποίες συνοδεύονται από πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα μνημεία και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος.

Ο χρήστης μέσω του ορθοφωτοχάρτη του βράχου της Ακρόπολης μπορεί να προσανατολιστεί στο χώρο και να επιλέξει διάφορες θέσεις θέασης με βάση το κάθε μνημείο ή τα ενδιαφέροντά του, πραγματοποιώντας τη δική του διαδρομή στον αρχαιολογικό χώρο.

Οι εικόνες προσφέρουν δυνατότητες αυξημένης εστίασης στις λεπτομέρειες των μνημείων καθιστώντας ορατές τη διάβρωση του μαρμάρου, τις ρωγμές, τις εργασίες συντήρησης. Παράλληλα επιτρέπουν τη λεπτομερή παρατήρηση περιοχών που δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό, π.χ. τα περιμετρικά τείχη ή το εσωτερικό του Παρθενώνα, ενώ περιλαμβάνονται και νυκτερινές λήψεις προκειμένου να δοθεί η εντύπωση των μνημείων σε ώρες εκτός λειτουργίας του χώρου. Τέλος, τα συνοδευτικά κείμενα περιλαμβάνουν πληροφορίες τόσο για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των μνημείων, όσο και για τις συνεχιζόμενες αναστηλωτικές επεμβάσεις.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΕΔΩ

πηγή: citytagapp




Total
0
Shares
Previous Article
Fanis Stahis dimarxos ellada slide

Δήμαρχος Μουζακίου: Την 25η Μαρτίου ψέλνουμε ταυτόχρονα από τα μπαλκόνια μας τον εθνικό μας ύμνο

Next Article
ilikiomenoi trikala111

Τρίκαλα: Απαράδεκτοι!Το περιπολικό φώναζε κι οι παππούδες… δεν έφευγαν από την πλατεία (pic)

Related Posts