Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λουκέτο στο ΚΑΠΗ Ματαράγκας με ευθύνη του Δήμου Σοφάδων

Ο Δ. Σοφάδων κατόρθωσε κι άφησε το ΚΑΠΗ Ματαράγκας χωρίς κυλικείο. Η δημοτική αρχή δεν διστάζει να βάλει λουκέτο στο ΚΑΠΗ προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά και μικρόψυχους παραγοντίσκους.

Η μίσθωση του κυλικείου στο ΚΑΠΗ έληγε στις 13/11/2015.

Ένα μήνα νωρίτερα (16/10/2015) έβγαλε προκήρυξη για τη διενέργεια διαγωνισμού ο οποίος όμως δεν έγινε ποτέ αφού ο διαγωνισμός αυτός ακυρώθηκε. Από ποιον όμως ακυρώθηκε; Από κανέναν. Δεν υπάρχει καμία απόφαση ακύρωσης του πρώτου διαγωνισμού, ούτε από το ΔΣ του ΔΟΠΑΠΣ ούτε από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΣ. Κυκλοφόρησε απλά ένα μπακαλόχαρτο που έλεγε ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός γιατί οι όροι του διαγωνισμού ήταν λανθασμένοι.

Αφού λοιπόν ο ΔΟΠΑΠΣ τα έκανε μαντάρα στον πρώτο διαγωνισμό, έβγαλε στη συνέχεια καινούρια προκήρυξη, στις 9/12/2015. Ο διαγωνισμός ορίστηκε ότι θα γίνει στις 21/12/2015, 40 μέρες δηλαδή μετά τη λήξη του συμφωνητικού μίσθωσης του κυλικείου. Η ευθύνη γι αυτήν την καθυστέρηση ανήκει αποκλειστικά και εξολοκλήρου στον ΔΟΑΠΣ.

Κι ενώ για την πρώτη δημοπρασία (που παράνομα ακυρώθηκε) όλες οι ανακοινώσεις τοιχοκολλήθηκαν κανονικά όπως προβλεπόταν, για τη δεύτερη δημοπρασία οι ανακοινώσεις «θάφτηκαν»:

  • Δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα που δεν πουλάει ούτε ένα φύλο στη Ματαράγκα,
  • Βρέθηκαν «τυχαία» τρεις υποψήφιοι του αντίπαλου συνδυασμού που λένε ότι τοιχοκόλλησαν οι ίδιοι την ώρα που «έτυχε» να είναι κλειστό το ΚΑΠΗ στην έξω πλευρά του καταστήματος και «τυχαία» εκείνη την ώρα φυσούσε δυνατός αέρας που ξεκόλλησε και εξαφάνισε την προκήρυξη, κατά τα λεγόμενά τους…..!!!
  • Μαρτυρίες όμως του ΔΣ και μελών του ΚΑΠΗ βεβαιώνουν ότι δεν έγινε ποτέ τοιχοκόλληση της προκήρυξης στον πίνακα ανακοινώσεων του ΚΑΠΗ όπως προβλέπει η διακήρυξη στο άρθρο 16.

Για τους λόγους αυτούς υποβλήθηκε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά του κύρους του διαγωνισμού και όχι κατά της λειτουργίας του ΚΑΠΗ όπως προσπαθούν ορισμένοι λασπολόγοι να διασπείρουν στην τοπική μας κοινωνία. Το κυλικείο θα μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά και μετά τη λήξη της μίσθωσης (13/11/2015) όπως γινόταν μέχρι προχθές. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και στο συμφωνητικό μίσθωσης του κυλικείου που υπογράφτηκε στις 12/11/2012.

Η δημοτική αρχή όμως την ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό κουτσομπολιό κι όχι η ουσία. Για λόγους εκδίκησης, δεν παρέτεινε για λίγες μέρες τη λειτουργία του κυλικείου και έκλεισε το ΚΑΠΗ. Η ανικανότητα, η προχειρότητα και η εκδικητικότητα ήταν εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν τη δημοτική αρχή να βάλει λουκέτο σε ένα από τα πιο δραστήρια και πολυπληθέστερα ΚΑΠΗ. Κατάφεραν εντέλει να πραγματοποιήσουν αυτό που κάποιοι τοπικοί παράγοντες προσπαθούσαν να κάνουν πράξη απ’ την πρώτη στιγμή. Συγχαρητήρια….!!!

Νίκος Ντάφος

Πρόεδρος Τ.Κ. Ματαράγκας




Total
0
Shares
Previous Article

Κάλεσμα της Συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου που βρίσκεται στον κόμβο Τρικάλων Λαρίσης και Καρδίτσης

Next Article

Εκδήλωση για τα παιδιά και τον αθλητισμό από τον Α.Σ.Καρδίτσας

Related Posts