Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαοθάλασσα στα Τρίκαλα στο Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό

 

Χιλιάδες τρικαλινοί έστειλαν τα δικά τους μηνύματα φωνάζοντας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας 

«Ελλάς – Ελλάς Μακεδόνια», Γερά – Γερά στα χνάρια του Μελλά», όταν το Ράσο γίνεται σημαία, η νίκη είναι βεβαία», «Ελλάς – Ελλάς σημαίνει Ορθοδοξία», ήταν μερικά από τα πολλά συνθήματα που ακούστηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης έως το βράδυ της ίδιας ημέρας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, Τρικαλινές και Τρικαλινοί από κάθε γωνιά του νομού αλλά και από όμορες περιοχές βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στα Τρίκαλα και στην κεντρική πλατεία για να διαδηλώσουν για την Μακεδονία.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ακόμη και παιδιά ένωσαν τις φωνές στέλνοντας το μήνυμα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της πόλης των Τρικάλων συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων και στηρίχτηκε  πέραν των άλλων φορέων από την Ενωμένη Ρωμιοσύνη και τις δύο Ιερές Μητροπόλεις του Νομού, Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων. Διαδήλωσαν ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, φωνάζοντας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας που δεν χαρίζεται.

Η κινητοποίηση πέραν των προαναφερομένων στηρίχτηκε από 21 φορείς και Συλλόγους της πόλης και του νομού. Αγκαλιάστηκε από τους Τρικαλινούς, όπως κι από κάθε Έλληνα σε παρόμοιες εκδηλώσεις που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς στην Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά.

Από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων άρχιζαν να προσέρχονται πολίτες. Μεμονωμένοι, είτε σε γκρουπ καθώς σε κάποιες των περιπτώσεων από την περιφέρεια ναυλώθηκαν και λεωφορεία για την μεταφορά των πολιτών. Λίγα λεπτά πριν τις 8, η κεντρική πλατεία, όπως επίσης η κεντρική πεζογέφυρα και η Β. Τσιτσάνη (μπροστά της Πλατείας) άρχισε να γεμίζει από κόσμο, που ένωναν τις φωνές τους με συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Φορώντας γαλανόλευκα και με ελληνικές σημαίες στα χέρια, οι συγκεντρωμένοι τάχθηκαν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, για το ονοματολογικό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με χαιρετισμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει Ελλάς χωρίς Μακεδονία, όπως δεν υπάρχει Μακεδονία έξω από την Ελλάδα.

«Αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα δεν μπορούν να ξεπουληθούν με μια υπογραφή. Έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια δοκιμασίες, πονέσαμε, ματώσαμε δακρύσαμε, τα δέχτηκαν για να ορθοποδήσει η χώρα. Έως εκεί, φτάνει δεν επιτρέπουμε να διαπραγματεύονται το εθνικό φρόνημα. Δεν επιδιώκουμε να αντιπολιτευτούμε, ούτε να συμπολιτευτούμε. Δεν είμαστε εθνικιστές, είμαστε γνήσιοι πατριώτες που πονάμε για την μάνα πατρίδα», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Χρυσόστομος.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος έλαβε στη συνέχεια το λόγο, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η Ελλάδα για μια φορά ακόμη έπεσε θύμα των διεθνοπολιτικών συμφερόντων.

«Τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου ονομάζονται Ελληνιστικά χρόνια. Ας μας πουν αυτοί που υπέγραψαν τη συμφωνία σε ποια Γλώσσα είναι γραμμένες οι επιγραφές. Θέλουν την Ελλάδα υποχείριο . Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Αύριο θα μας ζητήσουν το Αιγαίο, αύριο θα μας ζητήσουν την Θράκη. Φτάνει πια η μιζέρια, φτάνει πια η υποχωρητικότητα. Φωνή λαού, οργή Θεού», τόνισε ο κ. Θεόκλητος

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης υπήρξε ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, Ανχης ε.α., ο οποίος στην ομιλία του πραγματοποίησε αναφορά στην ιστορία της Μακεδονίας από την εποχή του Α και Β Παγκοσμίων Πολέμων. Τόνισε ότι παραδόθηκε αμαχητί η Μακεδονία με την υπογραφή των Πρεσπών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι Έλληνες πονούν για την Μακεδονία, όχι όμως και οι Σλάβοι.

Κάλεσε κάθε Έλληνα να αντισταθεί σε αυτή την συμφωνία, ενώ δεν παρέλειψε να κατακρίνει κι όσους κατηγορούν εκείνους που έρχονται να διαδηλώσουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Δεν διδαχτήκαμε από την ιστορία χρόνων και πληρώνουμε σήμερα τα ίδια λάθη. Προσπαθούν να με χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς, εξτρεμιστές. Τους απαντούμε ότι είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ελλάδα, αγαπάμε την πατρίδα. Βρισκόμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε για την Ελλάδα, για την Μακεδόνια, να εναντιωθούμε στην Ψευτομακεδονία», τόνισε μεταξύ των άλλων ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ρίγη συγκίνησης προκλήθηκαν στην ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τους παρευρισκομένους, όπως και στο τραγούδι «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί Φαρκαδόνιοι, όπως και αιρετοί με επικεφαλής το δήμαρχο Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη.

Πηγή: krinitrikalon.gr

syl makedonia trikala2

syl makedonia trikala1

 

 




Total
0
Shares
Previous Article

ΝΟ.Δ.Ε. Καρδίτσας:Το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υποβαθμίζει το νομό μας

Next Article

Μαζική αντίθεση στον σχεδιασμό για τον τριτοβάθμιο φορέα εκπαίδευσης

Related Posts