Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λαγκάδι Ανθηρού: Με μεγάλη επιτυχία το παραδοσιακό πανηγύρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού.

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με τον τοπικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» είχαν φροντίσει για την καλύτερη προετοιμασία.

Η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινάει μέρες πριν με την ετοιμασία των χώρων και κορυφώνεται την παραμονή και ανήμερα των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

Στο πανηγύρι συμμετέχουν οικονομικά όλοι οι μαχαλιώτες και άλλοι χωριανοί και σε όλους τους πανηγυριώτες προσφέρεται παραδοσιακό μαγειρεμένο φαγητό το οποίο προετοιμάζουν οι ντόπιοι κάτοικοι.

Φέτος και ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. παραβρέθηκε στο πανηγύρι και μεικτό τμήμα από τα χορευτικά του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων. Το χορευτικό συνοδευόμενο από μέλη του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Έλλη Τσιρογιάννη έδωσε ξεχωριστό τόνο και χρώμα στο πανηγύρι.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο του σεμιναρίου που συνδιοργάνωσαν από κοινού τα Κ.Π.Ε. Μουζακίου, Μακρινίτσας και Τρικάλων. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν – με εισηγητές εμψυχωτές τους πατριώτες Μενέλαο Παπαδημητρίου και Κώστα Γραμμένο καθώς και τον γνώστη των γεφυριών Γεώργιο Γκράσσο – τα πετρογέφυρα της περιοχής και φυσικά και τη γέφυρα Κοράκου για την οποία πρόσθεσαν άλλη μια φωνή για την αναστήλωσή της.

Οι εισηγητές αφιέρωσαν την εισήγησή τους τόσο στον αείμνηστο Νικ. Μπαλλά όσο και στον Αντώνη Κοσσυβάκη βασικούς υποστηρικτές της πρότασης για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού και της Κουτσοκαμάρας.

Στη συνέχεια όλοι οι εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν από το σύλλογο Λαγκαδίου και την εκκλησιαστική επιτροπή, φαγητό – ποτό,  στο χώρο του πανηγυριού και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ιδιαίτερα τους εντυπωσίασε η άψογη φιλοξενία, η οργάνωση, το ταπεινό και γραφικό εκκλησάκι και τοπίο, και γενικά η όλη υποδοχή.

Η παρουσία του συντοπίτη Μενέλαου Παπαδημητρίου και της μικρής Ειρήνης Κλάρα με παραδοσιακές στολές και άψογο χορό ενθουσίασε όλους τους παραβρισκόμενους.

Το ΔΣ φρόντισε να υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος ενώ οι πανηγυριώτες γλέντησαν με την ψυχή τους ως περασμένα τα μεσάνυχτα με τη γνωστή ορχήστρα με τους Ανθηριώτες Καναβό Δημήτρη και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι και Κωσταρέλο Βασίλη στο κλαρίνο.

Εκτός από τους χωριανούς και αρκετούς ετεροδημότες Λαγκαδιώτες παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι και την εκδήλωση ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Χασιώτης Γεώργιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αργιθέας κ.κ. Στεργίου Βασίλειος, Καραγιώργος Αθανάσιος, Σέμπρος Απόστολος, Κορλός Λάμπρος ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ανθηρού κ. Ευαγγέλου Αναστάσιος, και εκπρόσωποι συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Αργιθέας.

lagkadi anthirou 4

lagkadi anthirou 1

lagkadi anthirou 2

lagkadi anthirou 3

syllogos argitheaton trikalon lagkadi 5

syllogos argitheaton trikalon lagkadi 6




Total
0
Shares
Previous Article

Mountain Enduro Camp, στις 7, 8, και 9 Ιουλίου 2017

Next Article

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Βιώσιμο Δημόσιο Σύστημα Υγείας