Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λίμνη Στεφανιάδας, Ένας κρυμμένος παράδεισος !!!

Ένας κρυμμένος παράδεισος, ένα κρυμμένο μυστικό στα βουνά της ανατολικής Αργιθέας στον νομό Καρδίτσας, είναι η λίμνη Στεφανιάδας.

Μια κατολίσθηση το χειμώνα του 1963 ήταν η αιτία να δημιουργηθεί η λεκάνη που γέμισε με τα νερά του χειμαρροπόταμου που κυλάνε από το διπλανό χωριό Στεφανιάδα.

Μια αρκετά νέα λίμνη, με απουσία επιστημονικών πληροφοριών για την ποιότητα των νερών της, αυτό όμως που σε συναρπάζει όταν θα φτάσεις στην λίμνη είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα γεωλογικό φαινόμενο που είναι στην αρχή της εξέλιξής του και ένα οικοσύστημα που προσπαθεί να γεννηθεί.

Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα από επιβλητικούς ορεινούς όγκους, σε υψόμετρο 675 μ., τριγύρω τα πλατάνια έχουν κατακλείσει την περίμετρο της, μικρά και αυτά, και η απόλυτη ησυχία φτάνει γρήγορα στα αυτιά σου. Παρατηρώντας το παρθένο τοπίο σκέφτεσαι ότι η φύση δημιούργησε αυτή την λίμνη και μόνο η φύση θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να υπάρχει η λίμνη, λόγο του μικρού μεγέθους που έχει και τις προσχώσεις με τα φερτά υλικά που θα γίνουν με την πάροδο του χρόνου.

Η λίμνη απέχει από το Μουζάκι Καρδίτσας 40 χλμ. και μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στην Ι. Μονή Σπηλιάς Καρδίτσας. Ξεκινώντας από το Μουζάκι ακολουθείς τις ταμπέλες για Ι. Μονή Σπηλιάς, η διαδρομή είναι μέσα στο πράσινο και διασχίζει τον ορεινό όγκο της ανατολικής Αργιθέας, είναι μια μικτή διαδρομή με χώμα και άσφαλτο, φτάνει μέχρι και τα 1502 μ. υψόμετρο και συναντάς ποτάμια, γεφύρια, χωριά μέσα στα δέντρα αλλά και στις πέτρες.

Το Μουζάκι είναι το μοναδικό αστικό κέντρο που βρίσκεται πιο κοντά στην λίμνη, για τα χωριά της Άρτας αφετηρία είναι η γέφυρα Κοράκου.Η διαδρομή είναι περισσότερο στο χώμα, φτάνεις μέχρι τα 1060 μ. υψόμετρο και μπορείς να θαυμάσεις από εκεί την κοιλάδα του ποταμού Αχελώου, πρώτα συναντάς την λίμνη και μετά την Ι. Μονή Σπηλιάς.

Πηγή:myvillage.gr




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας με το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Next Article

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Μαυρομμάτι

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…
gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.