Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λάβατε δράση κ.κ. Εισαγγελείς για την στάση της ΑΝ.ΚΑ

ANKA bellis alexakos111111

Λάβατε δράση κ.κ. Εισαγγελείς για την στάση της ΑΝ.ΚΑ

Κρίσιμα ερωτήματα για τον ρόλο της ΑΝΚΑ, με την υπεύθυνη του προγράμματος ΕΣΤΙΑ να δηλώνει ότι είχαν επί 4 ημέρες 7 ανθρώπους σε καραντίνα χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές.

Έστειλαν άνθρωπο που ήταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο και έθεσαν σε κίνδυνο το ίδρυμα.

Μιλάνε για προληπτική καραντίνα και οι 7 Αφρικανοί έκαναν βόλτες στην αγορά και τελικά μπήκαν άλλα δύο σπίτια σε καραντίνα.

Με έκπληξη διαβάσαμε σε τοπική ιστοσελίδα την δήλωση της κ. Χρυσαυγή Σέγκη υπεύθυνης του προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ.

Η κ. Σέγκη αναφέρει ότι σε προληπτική καραντίνα από την πρώτη στιγμή που αφίχθη από την Αθήνα (10/4) τέθηκε ο 48χρονος αλλοδαπός που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό στην Καρδίτσα.

Μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα και τα υπόλοιπα 7 άτομα που ζουν μαζί του στο σπίτι στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ.

Παρακάτω, στην ίδια δήλωση η κ. Σέγκη, αναιρεί τον εαυτό της δηλώνοντας.

“Πέραν της συγκεκριμένης κατοικίας βρίσκονται άλλες δύο του προγράμματος σε καραντίνα, καθώς μέλη του πρώτου σπιτιού επισκέφθηκαν άτομα που διαμένουν σε άλλα δυο”.

Ο κ. Αλεξάκος στην ανακοίνωση μιλάει για 7 συνολικά διαμερίσματα σε καραντίνα…

Ποια είναι η αλήθεια;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ιδού μερικά από αυτά;

1ον Αφού οι 7 Αφρικανοί βρίσκονταν σε προληπτική Καραντίνα, πως πήγαν στα άλλα δύο σπίτια με αφορμή να μπουν και αυτά σε καραντίνα;

2ον Πως είναι δυνατόν να τους έβαλαν σε προληπτική καραντίνα και να μην έχουν ενημερώσει τις δημόσιες αρχές, (ΕΟΔΥ – αστυνομία); Ο κ. Μπέλλης σε τηλεφωνική μας επικοινωνία το απόγευμα της Τετάρτης μου είπε ότι το βράδυ της Τρίτης ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ. Τι καραντίνα ήταν αυτή που δεν την γνώριζαν οι αρχές;

3ον Πόσο καιρό έλειπε από την Καρδίτσα ο συγκεκριμένος άνθρωπος και πως έδρασαν όταν διαπίστωσαν την απουσία τους; δεν γνώριζαν ότι υπάρχει σχετική απαγόρευση μετακίνησης; Γιατί δεν ενημέρωσαν τις αρχές;

4ον Η κ. Σέγκη, δηλώνει: “Σε προληπτική καραντίνα από την πρώτη στιγμή που αφίχθη από την Αθήνα (10/4) τέθηκε ο 48χρονος αλλοδαπός που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό στην Καρδίτσα. Μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα και τα υπόλοιπα 7 άτομα που ζουν μαζί του στο σπίτι στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ”.

Αν ισχύει αυτό, γιατί άφησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να πάει στο νοσοκομείο χωρίς να ενημερώσουν ούτε το νοσοκομείο, ούτε τον ΕΟΔΥ, ούτε την αστυνομία;

Έθεσαν σε κίνδυνο ολόκληρο νοσοκομείο και κανείς κανείς δεν ξέρει ακόμη τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η υπόθεση αυτή.

Φανταστείτε να έχουν μολυνθεί ολόκληρες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου μας, σε στιγμές που πρέπει να το κρατήσουμε όρθιο για την υγεία 110 χιλιάδων κατοίκων αυτού του νομού;

5ον Πως είναι δυνατόν καταγόμενοι από το Καμερούν να έχουν καταγραφεί ως πρόσφυγες; Έχει επιθετικό ή εμφύλιο πόλεμο το ΚΑΜΕΡΟΥΝ.

Να κάνουμε γνωστό στους πολίτες της Καρδίτσας ότι στο Καμερούν εδώ και χρόνια υπάρχει μια κόντρα μεταξύ αγγλόφωνων και Γαλλόφωνων. Αυτό όμως συμβαίνει στις βορειοδυτικές και νοτιοδυτικές επαρχίες του Καμερούν που έχουν μια ειδική ιστορική κληρονομιά που τις ξεχωρίζει από τις άλλες οκτώ επαρχίες της χώρας:

Μεταξύ του 1922 και του 1960, είχαν κυβερνηθεί ως βρετανική παρακαταθήκη ή προτεκτοράτο, ενώ το υπόλοιπο έδαφος το διοικούσε η Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα 3 εκατομμύρια κάτοικοι των βορειοδυτικών και νοτιοδυτικών επαρχιών -περίπου το 20% του πληθυσμού του Καμερούν- μιλούν κυρίως αγγλικά, όχι γαλλικά. Αυτές οι δύο επαρχίες χρησιμοποιούν επίσης τα δικά τους νομικά και εκπαιδευτικά συστήματα, κληροδοτημένα από τους Βρετανούς, και έχουν μια μοναδική πολιτιστική ταυτότητα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που διαγνώστηκε θετικός, είναι γαλλόφωνος. Άρα, δεν έχει πρόβλημα να ζήσει στη χώρα του, διότι είναι με το καθεστώς που έχει επικρατήσει στη χώρα.

Πως χαρακτηρίστηκε πρόσφυγας και σήμερα μένει στην Καρδίτσα;

Πόσοι ακόμη τέτοιο άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας;

Δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους, αλλά σε μια περίοδο που οι Έλληνες πέρασαν φτώχεια λόγο της κρίσης, στη χώρα μας φιλοξενούμε ανθρώπους αμφιβόλου προέλευσης που σίγουρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να λέγονται πρόσφυγες.

Λάβατε δράση κ.κ. Εισαγγελείς…

Καλούμε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Καρδίτσας και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών να διατάξουν έρευνα τόσο για το συγκεκριμένο συμβάν και το κατά πόσο η ΑΝΚΑ έκανε σωστά τη δουλειά της, αλλά και γενικότερα για το αν οι 400 άνθρωποι που ζουν στην Καρδίτσα σήμερα ως πρόσφυγες, φέρουν νόμιμα αυτόν τον χαρακτηρισμό και νέμονται τα οφέλη αυτού.

Μην κρύβεστε…

Καλούμε επίσης τον πρόεδρο της ΑΝΚΑ κ. Φώτη Αλεξάκο και τον Γενικό Διευθυντή της κ. Βασίλη Μπέλλη να μην κρύβονται και να βγουν με δημόσια δήλωση να δώσουν εξηγήσεις στον λαό της Καρδίτσας για όσα συμβαίνουν.

Μην αφήνουν την κ. Σέγκη με μια άκομψη δήλωση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει την κατάσταση.

Ο κ. Αλεξάκος στην δήλωση που δημοσιεύουμε παρακάτω, λέει διαφορετικά από την υφιστάμενη του.

Να υποθέσουμε ότι διαχωρίζει την θέση του από τον κ. Μπέλλη και την θέση της εταιρείας γενικότερα;

Δήλωση του Φώτη Αλεξάκου, προέδρου της ΑΝΚΑ

 Σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού το οποίο παρουσιάστηκε στην Καρδίτσα

Η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, με αίσθημα ευθύνης, πληροφορεί την τοπική κοινωνία σχετικά με το κρούσμα κορωνoϊού που παρουσιάστηκε σε ωφελούμενο του προγράμματος ΕSΤΙΑ, το οποίο υλοποιεί με επιτυχία στην πόλη της Καρδίτσας από το 2017, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας έχει προσαρμόσει ανάλογα τις εσωτερικές της διαδικασίες, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ενημερώνοντας σχετικά τους ωφελούμενους του προγράμματος. Παράλληλα, εκπαιδεύει το προσωπικό που εργάζεται στο πρόγραμμα, ώστε να χειρίζεται αποτελεσματικά οποιοδήποτε περιστατικό, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την υγεία της τοπικής κοινωνίας, των ίδιων των εργαζόμενων και των ωφελούμενων.

Αμέσως μετά την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων σε ωφελούμενο, που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα, και ακολουθώντας το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου Καρδίτσας και έγινε η εισαγωγή του ασθενούς σε αυτό τη Δευτέρα 13 Απριλίου. Ταυτόχρονα ελήφθη δείγμα το οποίο εξετάστηκε για COVID-19. Το αποτέλεσμα εκδόθηκε την Τρίτη το απόγευμα και, δυστυχώς, ήταν θετικό. Για όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Νοσοκομείο, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας φρόντισε να υπάρχει προσυμφωνημένη τηλε – διερμηνεία και διερμηνεία με φυσική παρουσία (ανάλογα με τις απαιτήσεις για τη διαχείριση της περίπτωσης).

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα διάδοσης του ιού. Συγκεκριμένα:

• τέθηκαν σε καραντίνα 7 διαμερίσματα, στα οποία περιλαμβάνονται η κατοικία του ασθενούς και όλα τα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν άτομα που είχαν άμεση ή έμμεση επαφή με τον ασθενή.

• πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλα τα διαμερίσματα για προληπτικούς λόγους

• η τροφοδοσία των ατόμων που διαμένουν στα παραπάνω διαμερίσματα για το διάστημα της καραντίνας θα γίνεται με τρόφιμα που θα μεταφέρουν στελέχη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Τέλος, υπάρχει στενή συνεργασία των στελεχών της Αναπτυξιακής Καρδίτσας με όλους τους αρμόδιους φορείς (Νοσοκομείο, Δήμος, Αστυνομία, ΕΟΔΥ) και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

alithianews.gr

 

ANKA bellis alexakos111




Total
0
Shares
Previous Article
koronoios karditsa

Σε καραντίνα 7 διαμερίσματα στην Καρδίτσα - Ενημέρωση της ΑΝΚΑ για το κρούσμα κορονοϊού

Next Article
epidoma

Πληρώνεται το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζόμενους