Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ – Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Η εξόντωση των Ποντίων ήταν μέρος συνολικού σχεδίου»

Χρέος μας η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας
  • Χρέος μας η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ο., βουλευτή Καρδίτσας, κ. Κώστα Τσιάρα και τον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, επισκέφθηκε την Πολυθεματική Έκθεση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Μετρό Συντάγματος. Μετά την ξενάγηση από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγγραφέα του τόμου που εξέδωσε η βουλή για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, οι κύριοι Τσιάρας και Χαρακόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δύσκολο να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματα τα οποία του γεννώνται όταν αντικρίζει τις εικόνες από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τα εκθέματα της έκθεσης συνιστούν αδιάψευστο μάρτυρα των δραματικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην μαρτυρική γη του Πόντου. Θα πρέπει, όμως, να έχουμε υπόψη μας ότι αυτές οι θηριωδίες, οι εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, οι βίαιοι εκτοπισμοί δεν ήσαν ούτε αυθόρμητες ούτε μεμονωμένες πράξεις. Ήταν μέρος ενός συνολικού σχεδίου που στόχευε στην εξάλειψη του συνόλου των Χριστιανών της Ανατολής και καθοδηγήθηκε από συγκεκριμένα κέντρα Και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αμφισβητείται ο όρος Γενοκτονία, ούτε λόγω άγνοιας ούτε λόγω ιδεοληψιών.

Η Γενοκτονία των Ποντίων έβαλε ένα αιματηρό τέλος στη τρισχιλιετή και αδιάλειπτη ιστορική παρουσία των Ελλήνων σε αυτά τα χώματα που στάθηκαν φάροι πολιτισμού και προόδου. Χρέος όλων μας είναι σήμερα να συνεχίσουμε συντονισμένα και σθεναρά την προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και όλων των Χριστιανών της Ανατολής από τη διεθνή κοινότητα και την ίδια την Τουρκία. Γιατί γνωρίζουμε ότι η απόκρυψη της ιστορικής αλήθειας οδηγεί στην επανάληψη των τραγωδιών».

tsiaras_genoktonia_1




Total
0
Shares
Previous Article

Βράβευση Αστυνομικού στο Μουσείο Καρδίτσας

Next Article

Ευχές του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας