Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ:Η ακολουθία της κυβέρνησης δημιουργεί κοινωνικούς κλυδωνισμούς

 

Έντονη κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης, άσκησε ο Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, από την συχνότητα της ΕΡΤ1, όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και των δημοσιογράφων Φάνη Παπαθανασίου και Μάριον Μιχελιδάκη.

Ο βουλευτής Καρδίτσας υποστήριξε, πως: «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ. και τα πακέτα μέτρων, που εβδομαδιαίως ψηφίζονται από την βουλή, δεν εντάσσονται σε κανένα πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής. Αντιθέτως πρόκειται για μια συμπτωματική και εντελώς σπασμωδική επιλογή υλοποίησης των προαπαιτούμενων, που πρότεινε και συμφώνησε με την Τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις. €, η οποία όλο και απομακρύνεται χρονικά. Τα πραγματικά δεδομένα, όμως, στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών δεν δικαιολογούν την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας».

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε, πως: «Η κυβέρνηση σήμερα δεν έρχεται αντιμέτωπη με μια κακή πραγματικότητα, που το παρελθόν της κληροδότησε, αλλά επί της ουσίας με τον ίδιο της τον εαυτό». Και εξέφρασε την βεβαιότητα, πως: «Αυτή η εσωτερική της σύγκρουση, όμως, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε σοβαρούς κοινωνικούς κλυδωνισμούς, για τους οποίους μόνη υπεύθυνη είναι η ανακολουθία των προεκλογικών υποσχέσεων των σημερινών κυβερνώντων και στους οποίους πέφτει και το βάρος ευθύνης των συγκεκριμένων αποφάσεων».

Τέλος ο κ. Τσιάρας, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, επεσήμανε, πως: «Σαφώς και πρέπει να τεθούν κανόνες νομιμότητας στο τηλεοπτικό πεδίο. Ωστόσο, το νομοσχέδιο, δεν μπορεί να είναι εφαρμόσιμο, από την στιγμή που οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που αυτό θέτει, τους καθιστούν, μη βιώσιμους και έτσι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισπράξει αυτά που προσδοκά. Ταυτόχρονα τίθενται σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας, από την στιγμή, που η όλη διαδικασία συγκεντρώνεται ως αποκλειστική αρμοδιότητα ενός και μόνο προσώπου. Του εκάστοτε υπουργού Επικρατείας. Πρόκειται για μια επιλεκτική εφαρμογή της δημοκρατίας, που στιγματίζει τις επιλογές της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα το εν λόγω νομοσχέδιο είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα της τηλεοπτικής αγοράς, που δημιουργούν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, δίχως να διαχωρίζει και λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τα μεγέθη και τις δυνατότητες των τοπικών περιφερειακών σταθμών. Είναι, επομένως, όχι μόνο άδικο αλλά και καταφανώς λανθασμένο από την στιγμή, που και οι μεν και οι δε εντάσσονται αδιακρίτως στο ίδιο πλαίσιο ρυθμίσεων χωρίς καμιά διαφοροποίηση».




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, τη φύση του και τη τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία

Next Article

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών

Related Posts