Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας: πιστώνεται «γενναία» προκαταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες του νομού και εξόφληση των κτηνοτρόφων

tsiaras kostas karditsa

Κ. Τσιάρας: πιστώνεται «γενναία» προκαταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες του νομού και εξόφληση των κτηνοτρόφων

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να πιστωθεί η «γενναία» προκαταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες του Ν. Καρδίτσας που οι καλλιέργειές τους, κυρίως βαμβάκι και αραβόσιτος, υπέστησαν 100% ζημιά από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», ενώ θα εξοφληθούν και οι κτηνοτρόφοι για την απώλεια του ζωικού τους κεφαλαίου.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας ανέφερε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α συνεργάστηκαν στενά, για την αντιμετώπιση των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και τον υπολογισμό των αποζημιώσεων των δικαιούχων.

Με απόφαση λοιπόν του Διοικητικού Συμβούλιου του ΕΛΓΑ, ξεκινά η πληρωμή προκαταβολών ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη φυτική καλλιέργεια ως εξής:

-100 ευρώ ανά στρέμμα για το βαμβάκι.

-110 ευρώ ανά στρέμμα για τον αραβόσιτο και

-30 ευρώ ανά στρέμμα για τη μηδική.

Επίσης, διατίθεται το ποσό των 1.600.000 ευρώ για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου.

«Η κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους του νομού μας, που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από το σφοδρό χτύπημα του Ιανού. Και αποζημιώνει στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς τη μείωση κατά 20%, όπως μέχρι τώρα υπολογίζονταν» τόνισε ο κ. Τσιάρας, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την τροπολογία για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τον «Ιανό».

«Η κυβέρνησή μας βρίσκεται στο πλευρό του αγροκτηνοτροφικού κόσμου και το αποδεικνύει έμπρακτα. Βήμα – βήμα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έφερε ο «Ιανός» και θα εργαστούμε για τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με την τοπική ανάπτυξη» σημείωσε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός.




Total
0
Shares
Previous Article
Ενεργειακή αναβάθμιση στο κτήριο του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Ενεργειακή αναβάθμιση στο κτήριο του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Next Article
28h oktovriou 1940

ΠΕ Καρδίτσας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”