Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας: Νοσηρά φαινόμενα στην πολιτική ζωή

 

Κώστας Τσιάρας: Νοσηρά φαινόμενα στην πολιτική ζωή – Οφείλουμε να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία

«Η πολιτική ζωή διέρχεται μια ιδιαίτερα νοσηρή φάση» σύμφωνα με τον Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα, ο οποίος σχολίασε από το Βήμα της Βουλής τα θλιβερά φαινόμενα των τελευταίων ημερών με πρωταγωνιστές μέλη της κυβέρνησης.

«Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, με δημόσια πρόσωπα να καταγράφουν και να δημοσιοποιούν συνομιλίες με μεγάλη ευκολία, παραπέμπουν  σε ιδιαίτερα σκοτεινές εποχές του παρελθόντος» είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ υποστήριξε πως  «δυστυχώς, αυτή η πρακτική, επαναλαμβάνεται επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με όσα είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός «ο πολιτικός κόσμος οφείλει να θωρακίσει τη Δημοκρατία και τη δημόσια ζωή, ώστε να μην  δημιουργεί εύφορο έδαφος για τον λαϊκισμό.»

«Ευτυχώς οι μέρες τελειώνουν. «Ευτυχώς, οι εκλογές είναι κοντά!» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας, εκτιμώντας παράλληλα πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανταποκριθούν και θα δικαιώσουν στις προσδοκίες των πολιτών, διαμορφώνοντας ευνοϊκούς όρους για την ανάπτυξη της οικονομίας και για την αποκατάσταση της πληγωμένης αξιοπιστίας των θεσμών.

Σχετικά με την ουσία του υπό συζήτηση νομοσχεδίου που αφορούσε το νέο σύστημα δοκιμασίας υποψήφιων οδηγών, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής θεώρησε πως ο αρμόδιος Υπουργός έχει υποπέσει σε δύο θεσμικά ολισθήματα που υποβαθμίζουν το κοινοβουλευτικό έργο της Εθνικής Αντιπροσωπείας. «Κύριε Υπουργέ, εισάγετε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο κανονικά δεν θα έπρεπε να προκαλεί οξείες πολιτικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Αλλά με αυτό το νομοθέτημα, επιλέγετε να υποβαθμίσετε το κοινοβουλευτικό έργο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς στα 21 κύρια άρθρα του νομοσχεδίου σας, ζητάτε  14 εξουσιοδοτήσεις, προκειμένου τελικά να εφαρμοστεί ένας νόμος μέσω Υπουργικών Αποφάσεων» είπε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο του κ. Σπίρτζη είναι ακτοστολόγητο, καθώς «στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν υπάρχει -ως όφειλε- πρόβλεψη για το ύψος της προμήθειας και εγκατάστασης του αναγκαίου οπτικοακουστικού υλικού και των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Υποδομών. Ένα σύστημα το οποίο αποτελεί και την «μεγάλη μεταρρύθμιση» που εισάγει αυτό το νομοσχέδιο, και για το οποίο το επισπεύδον Υπουργείο δεν προσκόμισε επαρκή στοιχεία, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Τέλος, στην ομιλία του ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως θα έπρεπε να παραβρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης καθώς με το νομοσχέδιο του κ. Σπίρτζη «χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη, μετακυλίεται ένα τεράστιο κόστος στις περιφέρειες, οι οποίες επιφορτίζονται με την ευθύνη να κατασκευάσουν πίστες εκπαίδευσης και εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.




Total
0
Shares
Previous Article

Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου

Next Article

Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

Related Posts