Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας: Η οικονομία και η κοινωνία θα υποδεχθούν με ανακούφιση την προκήρυξη των εκλογών

 

«Η οικονομία και η κοινωνία θα υποδεχθούν με ανακούφιση την προκήρυξη των εκλογών». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Ευτυχία Αδιλήνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει διέξοδο σωτηρίας στις κάλπες” είπε ο κ. Τσιάρας, ενώ ερωτώμενος για τους εκλογικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως «Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα λύσει τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να πορευτεί την επόμενη μέρα». Ωστόσο, υπογράμμισε πως την επομένη των εκλογών «η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις» και «κάθε πολιτικός σχηματισμός θα κληθεί να αυτοπροσδιοριστεί είτε ως μέρος της λύσης, είτε ως μέρος του προβλήματος».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να κοπούν εκ νέου οι συντάξεις, ο γαλάζιος Γραμματέας δήλωσε ότι «όσοι λένε ότι μπορεί να μην κοπούν οι συντάξεις, ας το πουν και στον κ. Τσακαλώτο που αναγνωρίζει, δημοσίως, πόσο σκληρή θα είναι η επιτήρηση για την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο».

Σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κ. Τσιάρας δήλωσε ότι «είναι εκ των ων ουκ άνευ, αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση για ένα αποτελεσματικό Δημόσιο» ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ούτε θα εκδιωχθούν οι συμβασιούχοι με τη ΝΔ». Ωστόσο, επεσήμανε πως «το κομματικό κράτος που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ξηλωθεί».

Τέλος, σχολιάζοντας τα εθνικά θέματα, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι «για τη ΝΔ, η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας». Αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις μίας επωφελούς λύσης για την Ελλάδα» καθώς, όπως είπε, «οι κατά καιρούς δηλώσεις των κκ Ζάεφ και Ντιμιτρόφ απέδειξαν τις εύθραυστες ισορροπίες που επικρατούν στην ΠΓΔΜ, και οι οποίες δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση όσων έχει θέσει η ΝΔ από την αρχή για την εκκίνηση μιας σοβαρής συζήτησης πάνω στο ονοματολογικό της γείτονος».




Total
0
Shares
Previous Article

Τρίκαλα: Το 1ο Street Food Festival στην Θεσσαλία ανοίγει τις πύλες του

Next Article

Συγχαρητήρια Φώτη Αλεξάκου στην ομάδα του Σ.Π.Α.Κ.

Related Posts