Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας: Ευθύνη της κυβέρνησης η εφαρμογή του μνημονίου

«Η ευθύνη υλοποίησης του νέου Μνημονίου ανήκει στην Κυβέρνηση, που το πρότεινε» υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, φιλοξενούμενος το μεσημέρι στην εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και τον Θάνο Σιαφάκα. Μάλιστα ο κ. Τσιάρας τόνισε, πως : «Αν η κυβέρνηση παραμείνει στην ιδεοληπτική της αντίληψη αντιμετώπισης του ιδιωτικού τομέα και την δαιμονοποιησή του, που αντικαθιστά το έλλειμμα πολιτικής, θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Πρέπει να αντιληφθεί, πως αν δεν στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας με συγκεκριμένα μέτρα, όλα όσα περιγράφηκαν στις προεκλογικές εξαγγελίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουν απλές εκθέσεις ιδεών».

Τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεων του κ. Τσιάρα έχουν ως εξής:
• Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετέβαλλε την πολιτική του στάση, ερχόμενος πιο κοντά στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
• Σήμερα οι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αντιλαμβάνονται πλήρως την επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη στήριξης του Τραπεζικού συστήματος και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που τώρα σπεύδουν και οι ίδιοι να την υιοθετήσουν.
• Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης δεν είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία. Η απλουστευτική και επιπόλαιη προσέγγισή της, με μονή ασφάλεια την ομπρέλα των 25 δις, που προβλέπει η νέα σύμβαση, δεν είναι σωστή και εγκυμονεί κινδύνους.
• Το μνημόνιο περιγράφει ασφυκτικούς και συγκεκριμένους όρους δημοσιονομικής πολιτικής, από τους οποίους δεν μπορούμε ούτε να παρεκκλίνουμε, ούτε να ξεφύγουμε.
• Η Νέα Δημοκρατία, θα ασκήσει μια δημιουργική αντιπολίτευση, στεκόμενη δίπλα στους πολίτες και την κοινωνία, που δοκιμάζονται για μια ακόμα φορά.
• Ήδη λειτουργούν, από τον Ιούλιο ακόμα, ομάδες εργασίας, οι οποίες είναι έτοιμες να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις, όπου χρειάζεται.
• Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουν το μνημόνιο, φέροντας την ευθύνη της διακυβέρνησης, όσοι το πρότειναν και το υπόγραψαν, δίχως να ψάχνουν συνενόχους ή υποστηρικτές στην αντιπολίτευση. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το εφαρμόσει, τηρώντας μάλιστα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
• Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, από την στιγμή που ο εθνικός στόχος επετεύχθη και η πατρίδα παραμένει, προς στιγμήν, εντός της Ευρώπης, δεν μπορεί παρά να είναι κριτική απέναντι στην κυβέρνηση για άδικα μέτρα ή υπαναχωρήσεις της. Ωστόσο είναι βέβαιο, πως μέτρα τα οποία θα προταθούν για την στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων θα τύχουν της θετικής ψήφου της παράταξης.
• Η Νέα Δημοκρατία, δεν θα στηρίξει, όποια μέτρα φέρει η κυβέρνηση και πλήττουν άκριτα κοινωνικές ομάδες, όπως η φορολόγηση των αγροτών, καίτοι ψήφισε την συμφωνία της 14ης Αύγουστου.




Total
0
Shares
Previous Article

Να παραμείνει το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά στο «Μουσών Μέλαθρον»

Next Article

Σύλληψη 61χρονου με 16 δενδρύλλια κάνναβης στην Καλαμπάκα

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…
mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…