Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας για Δημογραφικό: Να συμφιλιώσουμε την επαγγελματική ζωή με την οικογενειακή των νέων γυναικών

 

Κώστας Τσιάρας για το Δημογραφικό: Να συμφιλιώσουμε την επαγγελματική ζωή με την οικογενειακή των νέων γυναικών

Την προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος εξέφρασε ο Βουλευτής Καρδίτσας tsiaras konstantinos 20και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Κώστας Τσιάρας στην Ημερίδα της Β3 ΝΟΔΕ Βορείου Τομέα Αττικής της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τη «δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας».

Με την ιδιότητα του κεντρικού ομιλητή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής υποστήριξε πως «το δημογραφικό πρόβλημα συνιστά, ουσιαστικά, μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

«Ελλοχεύει ο άμεσος κίνδυνος της πλήρους  ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου» υποστήριξε ο Κώστας Τσιάρας, ενώ σημείωσε πως «η δημογραφική κατάρρευση ναρκοθετεί το ασφαλιστικό μας σύστημα και υπονομεύει την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική».

«Παρά την αρχική προσπάθεια να περιβληθεί η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Επιστημονική Επιτροπή κατέληξε, τελικά, σε μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που έχουν εφαρμοστεί σε διάφορες ανεπτυγμένες χώρες και θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή και στην δική μας περίπτωση» υποστήριξε στην ομιλία του ο Κώστας Τσιάρας.

«Προφανώς, οι επιδοματικές πολιτικές προσκρούουν στην δημοσιονομική στενότητα των τελευταίων ετών» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Επεσήμανε, ωστόσο, πως η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αναζητήσει και να εφαρμόσει οριζόντιες πολιτικές που έχουν χαμηλό ή ακόμα και μηδενικό δημοσιονομικό κόστος και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση των τριτέκνων από το 2004.

«Ύψιστη προτεραιότητα μας είναι να «συμφιλιώσουμε» την οικογενειακή με την  επαγγελματική ζωή των νέων γυναικών», είπε ο κ. Τσιάρας και επανέλαβε πως «με κυβέρνηση της ΝΔ, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού».

Τέλος, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις του brain drain, το οποίο επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Υποστήριξε, μάλιστα, πως «καμία πολιτική δεν θα αποδειχτεί επαρκώς αποτελεσματική να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διαρροής του παραγωγικού δυναμικού της πατρίδα μας προς το εξωτερικό, αν δεν συνδυαστεί με άμεσα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης των νεών και βελτίωσης των εισοδήματών τους», είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε, δε, τις προτεραιότητες της ΝΔ για μείωση των ασφαλιστικών και φορολογικών συντελεστών που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.




Total
0
Shares
Previous Article

Οι δρόμοι του κρασιού στη Θεσσαλία

Next Article

Σκάλα Ανθηρού: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η διέλευση και κυκλοφορία