Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ.Τσιάρας: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία των οικογενειών με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής

καθυστέρηση πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ για πάνω από πέντε μήνες

Κώστας Τσιάρας: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία των οικογενειών με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής

Στην καθυστέρηση πληρωμής των οικογενειών για την Ειδική Αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ για πάνω από πέντε μήνες αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας.

Στο κείμενο της ερώτησή τους οι γαλάζιοι βουλευτές επισημαίνουν ότι «Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θριαμβολογούσαν με ανακοινώσεις τον Δεκέμβριο του 2016, ότι από 1η Ιανουαρίου του 2017 θα λειτουργούσαν οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να μην ταλαιπωρούνται αλλά και να μην επιβαρύνονται οικονομικά. Δέκα μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα, το Υπουργείο έχει καθυστερήσει ακόμα και την αποπληρωμή των τελευταίων μηνών του 2016, για τις θεραπείες που έχουν κατατεθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ».

Η ταλαιπωρία, η οικονομική επιβάρυνση (επιπλέον πληρωμές) αλλά και η δραματική καθυστέρηση στην αποπληρωμή των ελληνικών οικογενειών που με μεγάλη δυσκολία πληρώνουν τις θεραπείες των παιδιών τους δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή, συμπληρώνουν οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει το σύστημα της ταχείας αποζημίωσης έτσι ώστε οι χειμαζόμενοι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να μην επιβαρύνονται  με επιπλέον πληρωμές αλλά και δραματικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, καταλήγουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας να δώσει επιτέλους τέλος σε αυτή την κωλυσιεργία, να κινητοποιηθεί και να αποπληρώσει τις χρονίζουσες για ένα έτος οφειλές προς τους ασφαλισμένους.




Total
0
Shares
Previous Article

Κόμβος Κιλελέρ: Κανονικά η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας