Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

.

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι λειτουργοί της

Για ωμή παρέμβαση στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Τάκη Σπηλιόπουλο για τον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94 FM.

Με αφορμή την είδηση πως παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως «η ΝΔ καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο να διακόπτεται μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα, προκειμένου να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου».

Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προβεί σε μονομερείς ενέργειες σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, ο κ. Τσιάρας υπενθύμισε πως η ΝΔ θεωρεί αχρείαστο το μέτρο και πως η σχετική ρύθμιση πέρασε από τη Βουλή μόνο με την ψήφο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Εμείς καταθέσαμε τροπολογία για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων την οποία απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία. Καταδείχθηκε, έτσι, σε όλη της την έκταση η υποκρισία της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ. Τσιάρας ενώ τόνισε πως παρά τα εύηχα αφηγήματα της κυβέρνησης η οικονομική πραγματικότητα είναι σκληρή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. «Τα κάπιταλ κοντρόλς δεν έχουν ακόμα αρθεί, η χώρα αντιμετωπίζει τα χειρότερα επίπεδα επιτοκίων δανεισμού της ΕΕ, και η οικονομική ελευθερία βρίσκεται σε επίπεδα ανάλογα της Σουαζιλάνδης» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.

Κληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού κ. Ζάεφ λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως «απορρίπτοντας την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας,  η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επέτρεψε στον κ. Κοτζιά να υπογράψει τη Συμφωνία τρων Πρεσπών». Εξέφρασε, δε, την άποψη πως  οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την εκτίμηση του πως η Συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα που δύσκολα μπορούν να ανατραπούν στο μέλλον». Παράλληλα, στράφηκε κατά του κυβερνητικού εταίρου και Υπουργού Εθνικής Άμυνας καθώς όπως υποστήριξε «τα Σκόπια εισέρχονται στο ΝΑΤΟ με την υπογραφή του κ. Καμμένου».

        «Εμείς δεν πρόκειται να κυρώσουμε τη συμφωνία, ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη Βουλή. Το έχει πει ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ και το έχει ξεκαθαρίσει και στους ευρωπαίους συνομιλητές του», υποστήριξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απαντώντας για το ενδεχόμενο να προκληθούν πρόωρες εκλογές προκειμένου να μετατοπιστεί η «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.




Total
0
Shares
Previous Article

Σχολικά Γεύματα: Ένας παιδαγωγικός θεσμός του δημόσιου σχολείου με μέλλον.

Next Article

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…