Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Φως στην διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Συνολική συζήτηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Συντονιστή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης & Δικαιοσύνης, κ. Μάκη Βορίδη.

«Η άρνηση της Προέδρου της Επιτροπής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της ΝΔ για πρόσκληση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και των 4 υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες, ακολουθώντας τελικά μια προστατευμένη διαδικασία για τον Υπουργό, επιχειρεί να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες», επεσήμανε ο γαλάζιος Γραμματέας.

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε, πως οι μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνιστούν ακόμα μια επιχείρηση υποβάθμισης του ρόλου του Κοινοβουλίου. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής επεσήμανε, πως «πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι η μόνη κοινοβουλευτικά αρμόδια προκειμένου να ελέγξει οποιαδήποτε διαδικασία αφορά στην αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. «Πολύ περισσότερο» τόνισε «όταν καθημερινά αναδεικνύονται ζητήματα τα οποία πλέον αγγίζουν την ηθική και την διαφάνεια», αφήνοντας αιχμές για «διαδικασίες, οι οποίες έχουν αφήσει πίσω τους σωρεία ερωτηματικών». Επεσήμανε, μάλιστα, την δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, ότι δεν πραγματοποιήθηκε ουσιαστικός έλεγχος του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, αλλά και ενός εκ των συμμετεχόντων, πως η δική του συμβολή  στόχευε στην αύξηση του τιμήματος και δευτερευόντως σε αυτή καθαυτή την αδειοδότηση.

«Υπήρχαν πλειοδότες οι οποίοι τελικά, δεν πήραν άδεια ενώ κάποιοι άλλοι με χαμηλότερο τίμημα κατάφεραν να πάρουν, αλλά βεβαίως, (υπάρχει ζήτημα) και σε σχέση με την πραγματική προέλευση των χρημάτων όλων αυτών», είπε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής.

Στο τέλος της τοποθέτησή του, ο κ. Τσιάρας ζήτησε από την κυβερνητική πλειοψηφία να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του πολιτικού συστήματος για διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου. «Αποτελεί πρόκληση για την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Ελληνικής Βουλής, και πρωτίστως αυτά της διαφάνειας, να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, όπως το απαιτούν οι πολίτες και η κοινωνία. Και το βάρος αυτό φέρει κατά κύριο λόγο η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

 




Total
0
Shares
Previous Article

Σοφία Τόλια: Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Νικητής με όπλο την αλήθεια!!!

Next Article

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου