Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Ο πρωθυπουργός παίζει «κρυφτό» με την μείωση των συντάξεων για να κερδίσει πολιτικό χρόνο

.

«Ο πρωθυπουργός παίζει «κρυφτό» με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου για να κερδίσει λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Σωτήρη Σταθόπουλο και τον Νίκο Ανδρίτσο για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία που ψήφισαν τα μέτρα ύψους 5,1 δις, αφαιρώντας 2 με  3 συντάξεις από κάθε συνταξιούχο το 2019 και είναι οι ίδιοι που ψήφισαν την μείωση του αφορολογήτου, αφαιρώντας μία επιπλέον σύνταξη ή έναν ολόκληρο μισθό για κάθε εργαζόμενο το 2020» είπε ο κ. Τσιάρας με αφορμή την κυβερνητική Βαβέλ για την εφαρμογή του μέτρου από 1/1/2019.

Παράλληλα,ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού από την Σύρο. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να ανασκευάσει την εικόνα του. Να αλλάξει την εικόνα στην ελληνική κοινωνία που δημιουργεί η πολιτική του. Μιλά για δικαιοσύνη στους μισθούς και αύξηση του κατώτατου μισθού, εκείνος που έφερε τον υποκατώτατο μισθό των 280 ευρώ το μήνα» είπε χαρακτηριστικά. «Οι μεταλλάξεις του κ. Τσίπρα μεγαλώνουν την αναξιοπιστία του ίδιου» κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόκλησης πρόωρων εκλογών προκειμένου να μεταφερθεί η «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού και της περικοπής των συντάξεων στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την παροχολογία ο πρωθυπουργός ήδη στήνει ένα σκηνικό εκλογών. Ωστόσο, εκτίμησε πως τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο κ. Τσίπρας με τυχοδιωκτικά κριτήρια.

Τέλος, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που έχει προκαλέσει πλήρη ασφυξία στην αγορά με τις υπέρογκες ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές και εκτίμησε πως «μετά από 8 χρόνια σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών κινδυνεύουν να βρεθούν στο απόλυτο κενό, αν το πολιτικό σύστημα δεν επιδείξει ρεαλισμό, σοβαρότητα και ειλικρίνεια». Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν σχηματοποιήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης για την επόμενη μέρα. «Είναι μονόδρομος η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Είναι μονόδρομος οι πραγματικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» είπε κλείνοντας ο κ. Τσιάρας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τσιάρα στον ΣΚΑΪ εδώ




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Κώστας Μακεδόνας στο θέατρο Κτιμένης της Λίμνης Σμοκόβου

Next Article

Απάντηση σε δημοσίευμα του μέλους της “ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ”, Γιώργου Καραβίδα