Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Να ανοίξουν οι κρουνοί χρηματοδότησης του Βιολογικού Καθαρισμού της Λίμνης Πλαστήρα

 Την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη Λίμνη Πλαστήρα ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης και τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας.

 Στο κείμενο της ερώτησής του ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι      «οι κρουνοί της χρηματοδότησης ενός κομβικής σημασίας έργου παρέμειναν ερμητικά κλειστοί κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ύδρευση 100.000 πολιτών του Νομού Καρδίτσας καθώς η λίμνη αποτελεί ταμιευτήρα πόσιμου νερού από τον οποίο υδρεύονται οι Δήμοι Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα».

 Ο κ. Τσιάρας τονίζει ακόμη ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είχε ενημερωθεί έγκαιρα για την σημασία του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού της Λίμνης Πλαστήρα ήδη από τον Μάϊο του 2015 με την κοινή επιστολή 5 Δημάρχων προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος».

 Παράλληλα, υπενθυμίζει στους συναρμόδιους Υπουργούς πως «με υπόμνημα της προς την Ειδική Γραμματεία Διαχειριστικής Αρχής του έργου, τον Ιούνιο του 2017 η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας επαναφέρει το αίτημα στις πολιτικές ηγεσίας των συναρμόδιων υπουργείων για την επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τη συνέχιση της χρηματοδότησης του».

 «Στο περιβόητο «Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας» ο κ. Τσίπρας “ξέχασε” για μια ακόμα φορά τα αναγκαία έργα υποδομής του Νομού Καρδίτσας”, κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να διασαφηνίσουν αν προτίθενται να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του έργου.




Total
0
Shares
Previous Article

25η Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Next Article

Ο Μύλος των Ξωτικών ‘’σταθμός’’ στο πιο απίθανο Ρεκόρ Γκίνες

Related Posts