Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Νέα μέτρα 2 δις ευρώ στον νέο Προϋπολογισμό

«Παραλάβετε τη χώρα με ανάπτυξη 0,7% για να τη βυθίσετε ξανά στην ύφεση»

«Παραλάβετε τη χώρα με ανάπτυξη 0,7% για να τη βυθίσετε ξανά στην ύφεση» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Βουλευτές Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, κατά την ομιλία του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018.

Στην τοποθέτησή του ο γαλάζιος Γραμματέας υποστήριξε ότι ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει επιπλέον 1,9 δις νέα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών ενώ κοιτώντας την πτέρυγα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας διερωτήθηκε σκωπτικά: Δεν είναι νέα μέτρα οι περικοπές στα ενιαία μισθολόγια; Η οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ και η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες; Η επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και το νέο τέλος διαμονής, που εφαρμόζονται από 1/1/2018 δεν συνιστούν νέα μέτρα;».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας απευθύνθηκε επίσης στον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να απαντήσει σε όσα υποστήριξε ο κ. Βούτσης από το Βήμα της Ολομέλειας. «Κανείς δεν σας κατηγόρησε γιατί είστε αριστεροί, και βεβαίως κανείς δεν σας κατηγόρησε γιατί είστε φιλελεύθεροι. Σας κατηγορήσαμε γιατί δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε φιλελεύθεροι» είπε ο γαλάζιος Γραμματέας. Και συνέχισε: «Η σημερινή πλειοψηφία είναι εκείνη η οποία διαμήνυε στους «Θεσμούς» ότι δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και ότι θα αναθεωρούσε αμέσως τις αποφάσεις της ΝΔ, όταν θα γινόταν κυβέρνηση με αφορμή την εκλογή, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εσείς τραβήξατε το χαλί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εσείς τραβήξατε το χαλί κάτω από τα πόδια της χώρας για να σπαταλήσετε στο πρώτο εξάμηνο του 2015, την μεγάλη ευκαιρία της πατρίδας μας να βγει από την κρίση και να καταφέρει να ορθοποδήσει, με το περίφημο asset του κ. Τσίπρα. τον κ. Βαρουφάκη». είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Τέλος, στην ομιλία του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η ελληνική οικονομία παρουσιάζει δύο βαριά συμπτώματα. Την φορολογική κόπωση των πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τεράστιες υποχρεώσεις που απορρέουν από την πολιτική της υπερφορολόγησης και την μεταρρυθμιστική οκνηρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Απέναντι στη δική σας ατελέσφορη επιλογή, υπάρχει μια αξιόπιστη εναλλακτική, η οποία αποτυπώθηκε στο 11ο Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Μια πολιτική που απελευθερώνει την καταπιεσμένη επενδυτική πρωτοβουλία. Μία πολιτική μεταρρυθμίσεων και μεγάλων διαθρωτικών αλλαγών στο Κράτος που θα αλλάξουν το προφίλ της ελληνικής οικονομία. Αλλαγές που θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, και θα επαναφέρουν την κανονικότητα στην οικονομία και την ελληνική κοινωνία» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη της βουλευτή Καρδίτσας κ. Χρ. Κατσαβριά στον ΟΑΕΔ Καρδίτσας

Next Article

Τοποθέτηση Σοφίας Τόλια στο 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ