Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Κρίσιμος ο αγροδιατροφικός τομέας για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Κώστας Τσιάρας: Κρίσιμος ο αγροδιατροφικός τομέας για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας

 

3«Ο αγροδιατροφικός τομέας είναι ίσως ο κρισιμότερος κρίκος μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας», σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας που διοργάνωσε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στη Λάρισα. Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής σημείωσε πως ο πρωτογενής τομέας έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης «αρκεί να επενδύσουμε επαρκείς πόρους στις υποδομές της Θεσσαλίας, στις νέες τεχνολογίες αιχμής –κυρίως στην διαχείριση των υδάτων- και στην αγροτική έρευνα».

Στην τοποθέτησή του, ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε πως «το κατά κεφαλήν εισόδημα της Θεσσαλίας  ανέρχεται μόλις στο 50% του κοινοτικού μέσου όρου, δείχνοντας το εύρος της ψαλίδας που χωρίζει τη Θεσσαλία από τις υπόλοιπες περιφέρειες της  Ευρώπης». «Στην Ολλανδία των 45 εκ. στρεμμάτων καλλιέργειών, παράγονται προϊόντα αξίας 74 δις ευρώ, δηλαδή 1.700 ευρώ ανά στρέμμα. Το αντίστοιχο ποσό για την Ελλάδα ανέρχεται σε μόλις 190 ευρώ ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης έκτασης», είπε ο Κώστας Τσιάρας δείχνοντας τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που έχει η ελληνική περιφέρεια. Πρότεινε, παράλληλα, σε αυτή την κατεύθυνση, την ανάπτυξη ενός «χρυσού τριγώνου συνεργασίας» μεταξύ μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, των πανεπιστημίων που διεξάγουν αγροτική έρευνα, αλλά και των αγροτών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων.

Στην ομιλία του ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να προσανατολιστούν επαρκείς πόροι σε έργα υποδομής προκειμένου «να υποστηριχτεί η ανταγωνιστικότητα των Θεσσαλικών προϊόντων και η προσβασιμότητα τους σε νέες αγορές», ενώ υπογράμμισε τις προκλήσεις από την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον μειωμένο κοινοτικό προϋπολογισμό για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

4 1Ο Βουλευτής Καρδίτσας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει, ταυτόχρονα, επίθεση κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού για την πολιτική του, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνησή του είχε διοργανώσει ένα άλλο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «18 μήνες μετά  την κυβερνητική φιέστα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο κ. Πρωθυπουργός έχει αθετήσει όλες τις υποσχέσεις του προς τους Θεσσαλούς» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το νόμο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που ακρωτηριάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας, για τον «παραλυτικό νόμο» του Κλεισθένη, που όπως είπε θέτει σε ομηρία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στους θεσμούς. «Όπως υποστήριξαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι το σχέδιο που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες άξιζε λιγότερο από το χαρτί πάνω στο οποίο τυπώθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

1Σχετικά με τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως η πολιτική της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηριχτεί σε δύο πυλώνες: «Αφενός στην αποκατάσταση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και αφετέρου στην παροχή κινήτρων προς την επιχειρηματικότητα». «Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές εισφορές, που αύξησε η κυβέρνηση τoυ ΣΥΡΙΖΑ»  είπε χαρακτηριστικά για να περιγράψει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος και κάλεσε την κοινωνία των πολιτών και τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας στον σχηματισμό μιας πλατιάς συμμαχίας απέναντι στον λαϊκισμό. «Στρατηγικός σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η ίδια η κοινωνία. Είναι η πλειοψηφία των πολιτών που, πολύ σύντομα, θα βάλουν την υπογραφή τους σε ένα νέο «Σύμφωνο Καινοτομίας και Εξωστρέφειας» που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία» είπε κλείνοντας ο Κώστας Τσιάρας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.

 

 

 




Total
0
Shares
Previous Article

Ιωάννης Απ. Γκέκας: «Εκλογές με ρεκόρ υποψηφίους Δημάρχους και στο Δήμο Μουζακίου»

Next Article
Ο Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων γιόρτασε τους προστάτες του Αγίους Θεοδώρους

Ο Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων γιόρτασε τους προστάτες του Αγίους Θεοδώρους

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…