Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Η Κυβέρνηση, υπερψήφισε τη Συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA)

Κώστας Τσιάρας: Η Κυβέρνηση, υπερψήφισε τη Συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA) σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ, χωρίς καμία επιφύλαξη.

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, 44 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους και ο Βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Κώστας Τσιάρας, ζητούν την επίσημη θέση της Κυβέρνησης για τη συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA).

Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν, πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερψήφισε τη Συμφωνία CETA τόσο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της 22ας -23ης Σεπτεμβρίου 2016 στη Μπρατισλάβα δια της Υπογραφής του τότε Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Σταθάκη. Το ίδιο έπραξε και στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εμπορίου στις 18 Οκτωβρίου 2016 στο Λουξεμβούργο, όπου η ελληνική πλευρά δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη επί του κειμένου της».

Οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο σημείωμα του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές στις 6 Φεβρουαρίου 2017, στο όποιο  υπουργός εκφράζει την άποψη, «πως με τη Συμφωνία CETA οι Σχέσεις Ελλάδας – Καναδά αναβαθμίζονται». Παράλληλα, σημειώνουν ότι «στις 9 Φεβρουαρίου 2017, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Υπουργοί  της κυβέρνησης ανάμεσα στους οποίους και ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, επιχειρηματολόγησαν  υπέρ της υπερψήφισης της Συμφωνίας CETA ενώπιον όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών».

Υπενθυμίζουν, πως ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ανήμερα της υπερψήφισης της Συμφωνίας CETA από το Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Φεβρουαρίου 2017, δήλωνε ότι «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έχουμε διασφαλίσει ότι μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί»,

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την ερώτησή τους  καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη διγλωσσία για το θέμα της CETA. Ζητούν από τους συναρμόδιους Υπουργούς «να πάρουν επίσημη θέση για την CETA και να ξεκαθαρίσουν πότε σκοπεύουν να φέρουν την Συμφωνία προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή», ώστε η ανοικτή συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να καταδείξει, ποιοι εμπαίζουν ανερυθρίαστα τους Έλληνες κτηνοτρόφους, κοιτάζοντας για ακόμα μια φορά το «φθηνό» κομματικό τους συμφέρον.




Total
0
Shares
Previous Article

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στην «Κέντια» ο Α.Σ.Καρδίτσας

Next Article

Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας στην 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία

Related Posts